+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Oletko ollut Phuketissa viimeksi talvella 2019-20? Luepa tämä.

Pandemia iski Thaimaahan tammikuussa 2020. Tämän seurauksena turismista riippuvainen saari koki karun kohtalon. Konkursseja, työttömyyttä ja massamuutto saarelta paremman elämän perässä jonnekin teollisuuspaikkakunnalle. Jos oli maa Raamatun mukaan alussa autio ja tyhjä, niin sitä oli Phuketin saarikin pandemian pahimpaan aikaan. Viimeinen sammuttaa valot.

Mikäli olet ollut viimeksi kuluneet kaksi talvea saarelta poissa ja harkitset tänä talvena paluuta vanhaan “tuttuun” paikkaan, niin ehkä tämä pikakatsaus niistä asioista, jotka ovat poissaollessasi muuttuneet, helpottaa sopeutumista uuteen Phuketiin.

Kaikkialla kaduilla näytti pahimpaan aikaan tältä.
  1. Merkittävin muutos lienee se, että kannabiksen käyttö on kovasti vapautunut. Ei sitä vieläkään saa ihan julkisesti pössytellä, mutta myynnissä höpöheinää näkyy olevan Phuket Townissa, viikonloppumarkkinoilla ja kaiken maailman kävelykaduilla. Tämä on vallitseva tilanne tällä hetkellä. Parlamentissa käsitellään par’aikaa uuteen kannabislakiin tehtyjä korjausesityksiä sen jälkeen, kun huomattiin mopon alkaneen keulia tässä kannabiksen käyttö- ja myyntiasiassa.
  2. Ennen iltaelämästään niin kuuluisa Patong Beachin Bangla Road on huomattavan paljon hiljaisempi kuin ennen. Osa baareista ja pubeista on edelleen kiinni, sillä kaikki eivät selvinneet kahdesta peräkkäisestä nollatalvesta, vaikka jotkut vuokranantajat tulivatkin toimitilojen vuokrissa vastaan.
  3. Mikäli harrastat Thai -nyrkkeilyä, niin varaudu siihen, että sinun on etsittävä sen tutun salin tilalle joku uusi paikka. Esimerkiksi Soi Ta-iad on hiljentynyt todella rajusti paikkojen sulkeutumisen myötä.
  4. Monet pienet ja rennot hotellit ja majatalot ovat joutuneet sulkemaan ovensa, kun omistajien rahat loppuivat viimeistään toisen koronatalven aikana.
  5. Kolme vuotta sitten avattu Central Patongin ostoskeskus on niinikään suljettu. Väliaikaisesti, sanotaan. Sen pitäisi avautua uudelleen viimeistään lokakuussa, kun uusi turistikausi alkaa, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että liiketiloille löytyy vuokraajia.
  6. Ehkä positiivisin muutos on se, että hirveän monia tie- ja rakennustyömaita ei ole saarella käynnissä. Lähes valmiiksi ennen pandemiaa saadut on nyt ehditty avata, kuten se uusi Robinson Thalangissa. Pahemmin keskeneräisten ja vasta aloitettujen rakentaminen on keskeytetty.
Robinsonin avajaisia juhlittiin Phuketissa melkein kuin Suomessa jääkiekon maailmanmestaruutta.

Lyhyesti sanottuna voit varautua huomattavasti hiljaisempaan Phuketiin kuin mihin olet tottunut, mutta kannabismaustein. Toisten mielestä muutos on hyvästä ja toisten mielestä kaikki on mennyt huonompaan suuntaan. Joidenkin mielestä saari makasi kanveesissa, mutta on jo kömpimässä pystyyn ennen luvunlaskun loppumista.

Oman mielipiteesi voit muodostaa tulemalla itse katsomaan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: