+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuket kohdistaa matkailumarkkinointinsa lähialueille.

Phuketin matkailuyrittäjien liitto, The Phuket Tourist Association, etsii uusia markkinoita Aasiasta nyt, kun eurooppalaisten sesonki on ohi. Liitosta sanotaan kuluneen sesongin kaikesta huolimatta olleen heille pettymys.

– Ainoastaan sellaiset 3.000 turistia tulee saarelle päivittäin. Se on todella vähän verrattuna vuoteen 2019, jonka mukaan saaren matkailupalvelut on mitoitettu, sanoo liiton pj. Thanet Tantipiriyakit. Hän kertoo liiton jäsenyritysten olevan pakotettuja etsimään tuloja jostain muualta kuin perinteisistä turistilähteistä.

Niinpä liitto aikoo yhteistyössä TAT:n kanssa kohdistaa matkailumarkkinointia Intiaan, Etelä-Koreaan, Taiwaniin, Singaporeen ja Hong Kongiin. Thanetin mukaan Australiassa ja Dubaissa on jo toteutettu tuloksekkaiksi osoittautuneet markkinointikampanjat, mutta paljon työtä on vielä tehtävä.

Ainakin Hong Kongin asukkaille Phuket edustaa todellista maiseman vaihdosta.

– Hotellien käyttöaste Phuketissa on noin 60-70 %, mikä käytännössä merkitsee 50.000-70.000 tyhjää hotellihuonetta. Phuketin avauduttua jälleen ulkomaalaisille turisteille, on saarelle saatu matkailutuloja sellaiset 60 miljardia bahtia (n. 1,65 mrd €) mikä on aika vähän, kun verrataan siihen yli 470 miljardiin (n. 12,9 mrd €), johon vuosittaiset matkailutulot ylsivät ennen koronapandemiaa, Thanet laskeskeli.

Thaimaan hotellialan liiton, Thai Hotels Association, johtajistoon kuuluva Pisut Saeku uskoo maahantulomääräysten helpottumisen tuovan Phuketillekin lisää turisteja. Hän ennustaa matkailijamäärien nousevan peräti 50 % vuoden loppuun mennessä. Kasvun hän uskoo tulevan lähinnä Intiasta ja Vietnamista.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: