+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Pattayan poliisi ja turistipoliisi järjestivät keskiviikkona 22.6. yhteisharjoituksen, jossa simuloitiin tilanteita, joihin humalaisten ja agressiivisesti käyttäytyvien turistien kanssa saattaa joutua.

Harjoitus järjestettiin Jomtien Beachillä ja todellisuudentunnun lisäämiseksi siinä käytettiin apuna vapaaehtoisia ulkomaalaisia harrastenäyttelijöitä.

Harjoitukseen osallistuville poliiseille kerrottiin etukäteen kyseessä olevan harjoituksen ja päihtyneen turistin olevan tarkoitusta varten värvätty näyttelijä, mutta yksityiskohtaisempaa tilannekatsausta ei poliiseille annettu. Osa tehtävää oli hahmottaa tilanne ja sen vaatimat toimenpiteet harjoituspaikalle tultaessa.

Tällä kertaa tilanne oli sellainen, että veitsellä aseistautunut humalainen turisti oli uhkaillut toista turistia Jomtienin rannalla. Poliisin tehtävänä oli riisua häirikkö aseista ja kyörätä putkaan.

Harjoitusta seurannut poliisipäällikkö Kunlachart Kunlachai kertoi harjoituksen sujuneen erinomaisen hyvin. Hän sanoi olevansa erittäin tyytyväinen miestensä suoriutumisesta tehtävissään. Harjoitus järjestettiin vain päiviä sen jälkeen, kun Walking Streetillä oli nähty vähän vastaavanlainen tilanne.

Alla Pattaya Newsin kuvaamaa videota harjoituksesta:

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: