+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tähän mennessä vuoden 2023 aikana Thaimaahan saapuneista 9,5 miljoonasta turistista kolme miljoonaa on suunnannut kulkunsa Pattayalle, kertoo hallituksen tiedottaja Traisuree Taisarankul.

Matkailutuloja on näistä turisteista Thaimaahan tullut 11 miljardia Yhdysvaltain dollaria, josta Pattayan osuus on noin kolmannes. Thaimaan keskuspankin laskelmien mukaan vuoden 2023 aikana olisi Thaimaahan tulossa 28 miljoonaa ulkomaalaista turistia, eli jäljessä ollaan vielä vuoden 2019 tasosta, joka oli lähes 40 miljoonaa.

Thaimaalaisviranomaisten mukaan lukuja on vielä tämän vuoden mittaan mahdollista kohentaa. Esimerkiksi kiinalaisia saadaan lisää, mikäli viranomaiset Pekingin päässä nopeuttavat passinsaantia kiinalaisille ja myöntävät lentoyhtiöille lupia lisälentoihin. Thaimaalaiset puolestaan voisivat nopeuttaa Visa-on-Arrival -palveluita sallimalla viisumihakemuslomakkeiden täyttämisen jo ennen lentokenttien palvelupisteille tulemista.

Nämä palvelupisteet voisivat toimia huomattavasti tehokkaammin, jos sääntöjä vähän viilattaisiin.

Toinen tapa nopeuttaa viisumiprosesseja myös eurooppalaisille, amerikkalaisille ja australialaisille olisi tarjota heille mahdollisuus jatkaa viisumejaan ilman, että heidän täytyy välillä poistua maasta.

Pattaya Entertainment Collectiven, joka on pattayalainen viihdealan yrittäjien muodostama yhteisö, tiedottaja kertoi Pattayan ilta- ja yöelämän palanneen suurin piirtein ennalleen pandemiavuosien jälkeen. Plussaa ovat tuoneet kannabistuotteet ja -kahvilat, jotka estoitta hyödyntävät uusiin kannabislakeihin jääneitä harmaita alueita kannabiksen lääke- ja viihdekäytön välillä.

– Tänä päivänä alan toimijoiden suurin ongelma on työvoiman löytäminen, tiedottaja kertoi.

Ulkomaalaisetkin ovat alkaneet löytää tiensä Koh Larnin saarelle, jonka bangkokilaiset löysivät jo pandemiavuosina. Heille se on lähempänä kuin esim. Koh Samet tai Koh Chang.

Erityisesti työvoimapulasta kärsivät alueen hotellit. Tilannetta on yritetty korjata muista ASEAN -maista, lähinnä Kamputseasta, Laosista ja Myanmarista tulevan työvoiman avulla.

Merkittäväksi matkailutulojen lähteeksi Pattayan seudulla ovat nousemassa myös täällä järjestettävät erilaiset tapahtumat, jotka tuovat alueelle matkailijoita erityisesti Bangkokin seudulta lähiprovinsseja unohtamatta. Tänäkin vuonna on suurimmista tapahtumista jo nähty mm. FIFA Beach Soccer, Pattaya Music Festival ja Songkran sekä joukko pienempiä tapahtumia.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: