+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kunnianhimo näyttää kasvavan suunnittelun edetessä Pattayan kaupungintalolla.

Kun kunnostustöitä Pattayan kaupunginrannalla (jälleen kerran) aloiteltiin, oli suunnitelmissa samanlainen tilava ja siisti kokonaisratkaisu kuin Jomtien Beachilla jo onnistuneesti toteutettiin. Huomattavasti entistä siistimpi yleisilme, enemmän pysäköintitilaa ja parempi palvelutaso kuin aiemmin.

Sanotaan, että mitä enemmän kokkeja, sitä huonompi soppa ja juuri nyt näyttää siltä, että niin on käymässä Pattayan kaupunkirannan suunnittelutyöllekin. Lusikkansa soppaan ovat jo pistäneet uusia palmupuita rantakadulle vaativat viranomaistahot, Thailand Urban Tree Network -niminen “kansalaisten ääntä kuunteleva” yhteisö ja suunnittelutoimisto City Cracker, muiden muassa. Näistä yksi haluaisi korvata vanhat rantakadun puut uusilla, toinen sanoo, ettei semmoinen missään nimessä sovi, kolmas kehoittaa ottamaan huomioon Thaimaan ilmaston uusia puita valitessa ja neljäs on sitä mieltä, ettei vielä tarpeeksi montaa tahoa ole kuultu uutta rantamaisemaa suunniteltaessa.

Mukaan työhön pitäisi saada vielä lisää ympäristönsuunnittelijoita, ekosysteemien asiantuntijoita, tavallista kansaa sekä puutarhoja ja kukkaistutuksia toteuttavia asiantuntijoita.

Toistaiseksi kiihkottomin lausunto lienee Thaimaan ympäristönsuunnittelijoiden liiton apulaisjohtaja Pranisa Boonkhamin kaikille eri kiihkoilun osapuolille osoittama:

– Kopiointi ei aina tuo mukanaan aitoa kauneutta. Eivät ulkomaalaiset tule Thaimaahan siksi, että haluaisivat nähdä toisen Miami Beachin tai mitään muutakaan sellaista, mitä muualla maailmassa jo on.

Tältä siellä taas vaihteeksi näyttää. Tällä kertaa sentään eivät turistit joudu kaivureita, putkitöitä ja kaatuvia puita väistelemään.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: