+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt yhteensä 200 miljoonan bahtin (n. 5,15 meur) budjetin kaupungin turvakamerajärjestelmän täydelliseen uudistamiseen kolmen seuraavan vuoden aikana.

Edellinen valtuusto ei saanut päätettyä, uskaltaako kaupunki sitoutua kolmen vuoden velkasuhteeseen yksityiselle firmalle, mutta uusi valtuusto oli sitä mieltä, että kaupunkilaisten ja turistien turvallisuus on tärkeämpi asia kuin muoto- tai aatteelliset seikat. Itse asiassa juuri tämä turvakamerakysymys ja sen ratkaisemattomuus oli yksi osatekijä vanhan valtuuston hajoamiseen, kun edustaja yksi toisensa jälkeen ilmoitti erostaan antamatta erolleen mitään syytä. Jäljelle jäänyt valtuusto ei ollut enää päätösvaltainen, joten uusi oli valittava.

Syntyneessä tilanteessa Chonburin provinssin kuvernööri valitsi 12 uutta väliaikaista valtuutettua uuteen valtuustoon ja näistäkin jo yksi ehti erota ennen valtuutettujen järjestäytymiskokousta.

Uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa Pattayan apulaiskaupunginjohtaja Banlue Kullavanijayan esitys uuden turvakamerajärjestelmän hankinnasta hyväksyttiin yksimielisesti. 200 miljoonan bahtin kokonaisbudjetista tulee vuoden 2022 aikana käytettäväksi 30 miljoonaa bahtia, 80 miljoonaa vuonna 2023 ja loput 90 miljoonaa bahtia vuonna 2024.

Kaupungintalolta kajahtaa aina silloin tällöin. Arvostelijat sanovat, että monet kaupungintalon hyvät päätökset jäävät torsoiksi, koska niiden toteuttamista ei valvota.

– Turvakameraprojekti on täysin linjassa 20 vuoden kansallisen turvallisuusstrategian kanssa. Pattaya on EEC -alueen (Eastern Economic Corridor) johtava talousalue, joten turvallisuusjärjestelyiden kaupungissa on oltava sen mukaiset, apulaiskaupunginjohtaja Banlue sanoi.

Samassa yhteydessä hän tuli paljastaneeksi kaupungin turvakameroista peräti 940:n olevan epäkuntoisia tai kokonaan poissa käytöstä.

Kaupunginjohtaja Sonthaya Khunplume kertoi Pattayalle asennetun kaikkiaan 2.418 CCTV -kameraa vuoden 2005 jälkeen. Näistä kameroista enää alle puolet, 1.059 toimii täysin normaalisti.

– Kamerajärjestelmän uusimisen yhteydessä kaikki 2.418 kameraa palautetaan toimintaan ja vuosien 2022-2024 aikana kaupunki lunastaa ne omikseen. Kameroiden ja järjestelmän huollosta tullaan tekemään sopimus yksityisen alan yrityksen kanssa ja sopimuksen arvo tulee olemaan 15 miljoonaa bahtia (n. 389.000 €) vuodessa, kaupunginjohtaja tarkensi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: