+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kielto koskee lähes kaikkia tie-, katu-, viemäröinti, sähkö- ym. töitä.

On selvää, että uusi kaupunginjohtaja haluaa nähdä jotain valmista ennen kuin aloitetaan mitään uutta. Tekijät on saatava vastuuseen aikatauluistaan ja rivien välistä tihkuu myös vihje siitä, että nyt töissä olevien urakoitsijoiden suoriutumista seurataan erittäin tarkkaan ennen kuin päätetään, kuka saa seuraavat urakat kaupungilta.

Kaupungintalolla 28.6. pidetyssä valtuuston kokouksessa puhunut kaupunginjohtaja Poramet Ngampichet vaati oman puolueensa Rao Rak Pattayan valtuutettuja toimimaan kaikissa tulevissa äänestyksissä niin, että ensin saatetaan valmiiksi kaikki edellisen hallinnon aloittamat loputtomat viemäröinti-, sähkö- ja katutyöprojektit ja sitten vasta aloitetaan uusia hankkeita. Rao Rakin tuki riittää kaupunginjohtajalle hyvin, sillä puolueella on yksinään enemmistö Pattayan valtuustossa.

Thepprasit Road on jo pitkään ollut ja pysyy vielä jonkin aikaa tämän näköisenä.

Kaupunginjohtaja Poramet muistutti, että aloitettujen töiden perimmäinen tarkoitus on saada Pattayaa aina rankkasateiden jälkeen vaivanneet tulvaongelmat kuriin ja hän korosti, että nyt on syytä ensin katsoa, kuinka päämäärä on toteutunut ennen kuin päätetään jatkosta. Tuoreessa muistissa on, kuinka Walking Streetillä katutöitä tekevä urakoitsija sanoi itse osan jo tehdyistä katutöistä menevän uusiksi sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja kävi tarkastamassa töiden jälkiä.

Pitää muistaa uuden kaupunginjohtajan olevan näissä asioissa eräällä tavalla puun ja kuoren välissä; hän ei itse kovinkaan suoraan voi arvostella edellistä kaupunginjohtaja Sonthaya Khunplumea koska on samasta puolueesta ja etenkin siksi, että oli itse Khunplumen veljesten tekemä valinta heidän perustamansa Rao Rak Pattaya -puolueen ehdokkaaksi kaupunginjohtajavaaliin. Näissä oloissa Porametin valitsema lähestymistapa lienee se ainoa oikea?

Tätä kirjoitettaessa on kaupungintalolla pelkästään viemäriverkoston osalta aloitettavien töiden joukossa neljä uutta kohdetta joita ei aloiteta ennen kuin nähdään kuinka nykyisissä on onnistuttu.

Ei tarvita kummoistakaan rankkasadetta, kun Pattayan ja Jomtienin rantakadut jo tulvivat ja rantahiekka alkaa suunnata kohti merta.

Toinen valtuuston kokouksessa esiin tullut asia koskee vankityövoiman käyttöä Pattayan viemärien puhdistustöissä. Poramet kävi äskettäin Bangkokissa tapaamassa pääministeri Prayut Chan-O-Chaa ja tapasi samassa yhteydessä Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipuntin. Bangkokissa käytetään nyt ja on ennenkin käytetty vankityövoimaa viemäreiden puhdistustöissä ja ilmeisesti herrat ovat jutelleet Bangkokissa saaduista hyvistä kokemuksista vankityövoiman käyttöön liittyen.

Samoista keskusteluista lie poikinut myös Nakluan, Etelä-Pattayan, Suapawin ja Nok Yangin kanaalien ruoppausten ja puhdistustöiden jatko. Bangkokissa tehdään samaa koko ajan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: