+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kaikki unelmat yli 40 miljoonasta turistista vuosittain on Thaimaassa haudattu ja totuus on, että jos tänä vuonna kahdeksan miljoonan ulkomaalaisen matkailijan raja rikkoutuu, niin se on jo hyvä tulos. Näistä kahdeksasta miljoonasta kuusi tuli tänne vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ja loput kaksi koitetaan saada kasaan vuoden kolmen viimeisen kuukauden “keräilyeristä”.

Sophon Cable TV -kanavan haastattelema pattayalainen matkailualan vaikuttaja ja itsekin matkailuyrittäjänä toimiva Ekkasit Ngamphichet (pikkukuva) arvioi äskeisessä haastattelussaan, että menee hyvinkin 4 – 5 vuotta ennen kuin Pattayalla taas nähdään 10 miljoonaa ulkomaalaisturistia vuosittain. Tällä hetkellä heidän määränsä on kuta kuinkin nolla.

Pattaya on siinä mielessä hyvä mittari, että 70 – 80 % kaupungin hotellien asukkaista tulee ulkomailta. Suurin piirtein kaikki loput ovat sitten suur-Bangkokin alueelta tulevia viikonlopun viettäjiä. Niinpä ulkomaalaisten turistien puuttuminen näkyy selvästi Pattayan katukuvassa. Täällä ei oikeasti ole ketään, noin joka toinen liikeyritys on sulkenut ovensa ja loput potkivat henkitoreissaan.

Ekkasitin oma arvio tulevasta talvesta on masentavan ja epätoivoisen väliltä ja jos kaikki menee todella hyvin, tullaan seuraavana talvena ehkä näkemään turistien paluu noin 60 -prosenttisesti.

Hänen viestinsä pattayalaisille matkailualan toimijoille oli selkeä. Nyt on aika karsia kuluja, etsiä säästöjä ja tehdä yhteistyötä aina kun voidaan.

Allaoleva kuvakaappaus Sophon Cable TV:n lähetyksestä kertoo kaiken oleellisen Pattayalta tänä päivänä.

1 comments

  1. Timo Mäkinen

    Toivottavasti jo maassa olevat saisivat “jatkoaikaa” hiukan kevyemmällä byrokratialla.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: