+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tämähän lähtee niin kuin koronaviruskin aikoinaan. Ensin yksi tartunta tuolla ja sitten toinen jossain muualla ja ennen kuin kukaan käsittääkään, niin…

Bangkokin apinarokkotartunta havaittiin thaimaalaisella miehellä, joka asuu kommuunissa 10 muun ihmisen kanssa. Terveysministeri Anutin Charnvirakulin mukaan 47 -vuotiaalle miehelle tuli ensin kuumetta ja kipuja, jonka jälkeen hänelle alkoi muodostua rakkuloita ihoon. Sairaalaan mies otettiin jo 12.7. ja tällä hetkellä häntä hoidetaan Vajira Hospitalissa.

Tieto miehen tartunnasta julkistettiin vasta 28.7, koska laboratoriotulosten saaminen kesti aikansa. Testeihin potilas toimitettiin vasta sitten, kun hänen ihoonsa ilmestyneet rakkulat antoivat aiheen epäillä apinarokkoa.

Merkki apinarokkotartunnasta voi olla näinkin huomaamaton.

Hoitohenkilökunnalle mies kertoi harjoittaneensa seksiä ulkomaalaisten miesten kanssa, mikä antoi terveysministerille oitis aiheen julkistaa tieto mahdollisena tartunnan syynä. Anutinin puheet “likaisista ulkomaalaisista” ovat kaikkien muistissa.

Department of Disease Controlin johtaja tohtori Opas Karnkawinpong kertoi kaikkien 10 samassa kommuunissa asuvan kuuluvan riskiryhmään. Heidät on jo testattu ja nyt odotellaan testituloksia. Samaan aikaan viranomaiset yrittävät löytää muita miehen kanssa tekemisissä olleita.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: