+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Turistimäärät Venäjältä Thaimaahan kasvavat koko ajan. Samaan aikaan venäläiset perustavat yrityksiä ja ostavat niin taloja kuin kerrostaloasuntojakin.

Tunnettu tosiasiahan tänä päivänä on se, että ne venäläiset joilla on rahaa, matkustavat Thaimaahan ja ne, joilla ei sitä ole, matkustavat Ukrainaan. Eliitti on eliittiä maassa kuin maassa.

– Venäläisturistien määrän kasvusta kertoo parhaiten se, että kun koko vuoden 2022 aikana venäläisiä tuli Thaimaahan 435.000, niin vuoden 2023 alusta tähän päivään mennessä heitä on tullut maahan jo yli 370.000, kertoi Immigrationin apulaiskomentaja Phanthana Nutchanart.

Poliisi ja etenkin Immigration seuraavat erittäin tarkasti, millaisia venäläisiä tänne tulee. Rikollisen aineksen ei haluta pesiytyvän mihinkään osaan Thaimaata. Se nähtiin 2000 -luvun alkuvuosina mitä siitä seurasi, kun Venäjän mafia yritti maihinnousua Pattayalle.

Jälleen yksi koneellinen venäläisturisteja laskeutumassa Thaimaahan.

– Ainakaan toistaiseksi ei ole mitään todisteita siitä, että venäläisten rikollisliigojen jäseniä olisi tullut maahan laittomasti. Venäläiset Thaimaassa syyllistyvät lähinnä pikkurikkeisiin esimerkiksi liikenteessä, Phanthana sanoi.

– Venäläisten suosimilla alueilla, kuten Phuket, Koh Samui ja Surat Thani eivät paikallisviranomaiset ole tunnistaneet ainuttakaan venäläistä, joka voisi muodostaa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle, hän jatkoi.

– Niillä venäläisillä, joiden rikoshistoriasta löytyy muutakin kuin myymälävarkauksia ja liikennesakkoja, on pysyvä maahantulokielto Thaimaahan.

Apulaiskomentajan mukaan suuri osa venäläisistä on täällä välttääkseen joutumasta Ukrainan rintamalle, mutta joillakin on muitakin syitä.

Alkavatko venäläisten omistamat matkamuistomyymälät myydä näitä Thaimaassakin?

Phuketin alueen kiinteistömarkkinoista hyvin perillä oleva paikallisen kiinteistöalan liiton, Phuket Real Estate Associationin (P-REA), pj. Phatthanan Pisutwimol kertoo Phuketin kiinteistömarkkinoiden toipuneen nopeasti pandemiasta.

– Eritoten kysyntää on taloista, joiden pihalla on oma uima-allas, mutta kyllä kerrostaloasuntojenkin myynti vetää taas, hän totesi.

– Ostajat haluavat kylmästä pohjoisesta etelän lämpöön. Hyvin suuri osa venäläisistä vuokraa ensin uima-altaalla varustetun talon ennen kuin alkaa katsella, millaisen talon haluaa ostaa. Suosituimpia venäläisalueita ovat Choengtalay Thalangin alueella, Kamala Kathun alueella ja Rawai.

Kun uima-altaastakin avautuu merinäköala, niin silloin ollaan jo aika oikeassa paikassa.

– Monet venäläiset sijoittajat ovat jo ehtineet myydäkin ostamansa asunnon tai sitten he vuokraavat sitä/niitä muille tänne tuleville venäläisille, Phatthanan kertoi.

– Asuntojen lisäksi venäläiset ostavat autoja ja moottoripyöriä, joita vuokraavat maanmiehilleen.

P-REAn vara-pj. Boon Yongsakul on pomonsa kanssa samoilla linjoilla.

– Venäläisvyöryn ansiosta melkein kaikki vuokra-asunnot saarella on varattu. Tämä tuo töitä myös erilaisten palveluiden tuottajille, kuten lastenvahdeille, puutarhureille, uima-altaan puhdistajille ja tottakai myös ravintoloille.

– Mitalin toinen puoli on sitten se, että saarelle tulvivat lukuisat turistit aiheuttavat liikenneruuhkia ja -onnettomuuksia ja on se Thaimaan lakien noudattaminenkin joskus vähän niin ja näin, hän totesi.

Turha niistä liikenneonnettomuuksista ja -ruuhkista on yksin turisteja syyttää saarella, missä on onnettoman huonot tiet.

Koh Samuin saarta johtava Chayapol Intarasupha kertoi saaren suurimman turistiryhmän muodostuvan venäläisistä. Siellä venäläiset ovat sijoittaneet kiinteistöihin, hotelleihin, ravintoloihin, matkamuistomyymälöihin ja muihin matkailualan yrityksiin.

– Niin Koh Samuilla kuin Koh Phanganillakin.

Ratchaporn Poolsawad, Koh Samuin matkailualan liiton pj, ei ole kovinkaan mielissään saaren venäläistymisestä.

– Venäläisten liiketoiminta alkaa jo haitata thaimaalaisyrittäjien liiketoimintaa, hän sanoi.

Venäläismiljardöörit ovat keksineet, että Thaimaassa heidän luksusjahtejaan ei takavarikoida. Kuvassa viime heinäkuussa Pattayalla nähty m/y Cloudbreak.

Pattayan liike- ja matkailualan liiton, Pattaya Business and Tourism Association, pj. Bhunanan Patanasin kertoo kaupunkiin tulevan tätä nykyä sellaiset 500-700 venäläisturistia päivittäin.

Jomtien Beach ja Wong Amat Beach ovat täynnä venäläisturisteja, hän kertoi.

– Myös Pattayalla venäläisturistit ovat erityistarkkailussa, hän jatkoi, mutta mitään merkkejä venäläismafian uudesta maihinnoususta Pattayalle ei ole havaittu.

Muista poiketen Bhunanan uskoo venäläisten määrän kääntyvän laskuun jo tämän kuukauden ja etenkin huhtikuun aikana, kun ainakin osa Pattayalla nyt oleilevista venäläisistä palaa kotimaahansa.

– Tilalle tulee kiinalaisia ja intialaisia.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: