+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Koronavirusta torjuvaan Thaimaahan pääsemisen yksi ehto on matkavakuutus, joka kattaa mahdollisen sairauden tai tapaturman hoitokuluja 3,16 miljoonaan bahtiin (n. 85.500 €) saakka.

Tehdäkseen varmasti pätevän ja voimassa olevan vakuutuksen ostamisen helpoksi, on Thaimaan matkailusta vastaava TAT yhdessä maan johtavien vakuutusyhtiöiden kanssa luonut vakuutuksen, jonka voi ostaa vaivattomasti netin kautta ennen matkaa osoitteesta https://covid19.tgia.org

Näiden viisumien hankkijat voivat olla huoleti ainakin seuraavista asioista:

 • vakuutus on varmasti Thaimaan hallituksen tarkoittama ja hyväksymä vakuutus, jonka voimassaolo alkaa välittömästi matkustajan saapuessa Thaimaahan
 • vakuutus on viisumiehtojen mukainen ja kelpaa sellaisenaan viisumia haettaessa
 • yksityisissäkään sairaaloissa ei tarvitse ensin kaivaa omia taskujaan ja sen jälkeen odotella vakuutusyhtiöltä aikanaan saatavaa korvausta, vaan vakuutus hoitaa kaiken siitä hetkestä alkaen, kun potilas kirjataan sairaalaan sisään
 • kuolemantapauksessa vakuutuksen edunsaajalle maksetaan 100.000 USD suuruinen kertakorvaus
 • vakuutusten ostaminen ja maksaminen käy kätevästi netissä

Näitä vakuutuksia on eri pituisia 30 päivästä aina yhteen vuoteen saakka ja niiden hinnat ovat seuraavat:

30 vrk 1.600 – 4.800 bahtia (n. 45 – 130 €), 60 vrk 2.880 – 8.640 bahtia (n. 80 – 235 €), 90 vrk 3.840 – 12.160 bahtia (n. 110 – 330 €) 120 vrk 7.680 – 23.040 bahtia (n. 220 – 650 €) ja yksi vuosi 14.400 – 43.200 bahtia (n. 400 – 1.200 €). Eurohinnat riippuvaisia kulloisistakin valuuttakursseista.

Viime lauantain uutisessamme mainitsimme jo Thaimaan maakohtaisten suurlähetystöjen lisääntyneestä harkintavallasta viisumihakemusten suhteen ja myös TAT suosittelee olemaan yhteydessä Thaimaan kotimaassasi toimivaan suurlähetystöön ennen minkäänlaisten varausten tekemistä.

Thaimaalaisissa yksityissairaaloissa hoito ja potilashuoneet ovat viimeisen päälle, mutta kaikki tämä maksaa.

3 comments

 1. Teijo Jokinen

  Matkavakuutuksesta ei kannata tinkiä. Tuli huomattua viime tammikuussa, kun matkalla iski rajumman puoleinen ruokamyrkytys pohjois-Thaimaassa. Sen jälkeen, kun munuaiset pysähtyi ja makasin vaatimattomassa kunnansairaalassa ilman matkavakuutusta elo olisi loppunut sinne. Kun vakuutus oli todettu kattavaksi ja suomesta saatu lupa sitä käyttää, tuli Bangkokista kuljettaja, sairaanhoitaja ja lääkäri ambulanssilla hakemaan. Teholla vajaa viikko ja toinen mokoma yksityishuoneessa, joka jutun kuvasta poiketen oli vähän parempaa sorttia. Tuplasti isompi seurustelu-ja ruokailuryhmineen, jääkaappi, mikro ja oma wc. Joka aamu hovimestari kävi ruokalistoineen kysymässä mitä halusin päivän aikana syödä. Aika ylenpalttista meininkiä. Vakuutusyhtiö msksoi kaiken, myös jälkitarkastuksen yksityisellä, kun tulin takaisn suomeen. Tuli koko elämän vakuutusmaksut kuitattua kerralla. Joten, pitäkää kattava vakuutus aina mukana reissussa!!

 2. Kysyn? Kun asuu täällä Thaimaassa pysyvästi ja aikoo mennä käymään suomessa,mistä tällaisen vakuutuksen saa ja paljonko se maksaa täältä vakuutusyhtiöstä hankittuna.

 3. A. Juhana Keronen

  Nimimerkille Moong Koong tiedoksi, että Thaimaan Suomalaisen kommentoijat esiintvät aina omalla nimellään, joka tarkistetaan tilaajaluettelosta.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: