+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Myös elokuvateattereissa maskipakko pysyy voimassa.

Lauantaina 1.10. se vihdoin tapahtuu. Koronavirus lakkaa yhdessä yössä olemasta hirveän karmean pelottava ulkomaalaisten mukana Thaimaahan salakavalasti ujuttautunut tappava tauti ja muuttuu kotoperäiseksi tartuntataudiksi. Tähän liittyen Terveysministeriö järjesti aihetta käsittelevän tiedotustilaisuuden. Asialistalla olivat mm. eri työyhteisöissä vallitsevat erilaiset koronatartuntariskit, erilaiset koronatartuntoihin ja niiden välttämiseen liittyvät puhelinsovellukset, käytännöt ja paikallisviranomaisten päätäntävalta ym.

Tervaysministeriön alaista Department of Healthiä tiedotustilaisuudessa edustanut apulaisjohtaja, tohtori Aekkachai Piansriwatchara kertoi hallituksen edelleen olevan mukana koronatorjunnassa mm. pitämällä kaikki julkiset paikat niin puhtaina kuin mahdollista. Niinikään jo tutuksi tulleita kuumemittauksia tehdään niissä paikoissa, missä se katsotaan tarpeelliseksi, käsidesiä on saatavilla jne. Erityismaininnan saivat hengityssuojaimet, joiden käyttö on pakollista julkisissa kulkuneuvoissa ja elokuvateattereissa sekä suositeltavaa huonosti ilmastoiduissa sisätiloissa ja väkijoukoissa.

Tohtori Aekkachain mukaan ihmisten on säädösten höllentymisestä huolimatta hyvä pitää joitain perusasioita mielessään.

Tilaisuudessä läsnä ollut thaimaalaislehden kollega sanoi käsittäneensä asiat niin, että maskeja on hyvä pitää mukana ja ottaa käyttöön silloin, kun itse tuntee sen tarpeelliseksi. Järjen käyttö on sallittua tässäkin asiassa.

Sosiaalisista etäisyyksistä tohtori Aekkachai kertoi niiden olevan omiaan ehkäisemään turhia tartuntoja ja oli ilmeisen tyytyväinen siihen, että ihmiset ovat oppineet “automaattisesti ylläpitämään” tietynlaisia turvavälejä keskenään asioidessaan. Julkisiin palvelulaitoksiin asennetut koronasuojukset pysyvät paikoillaan ainakin osittain, mutta tohtorin mukaan paluu normaaliin elämään on jo alkanut eikä ihmisten päivittäistä elämää enää rajoiteta niin kuin vielä vuosi sitten.

Tiedotustilaisuudessa muistutettiin, että koronasta löytyy jatkuvasti uusia variantteja, joten kokonaan ohi tilanne ei vielä ole.

Näitä kannattaa säilyttää muistoksi lapsenlapsia varten. “Kun vaari oli nuori, niin…”

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: