+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Maan hinta on noussut peräti 42,83 % Pattaya Beach Roadin lähistöllä ja tuntuvasti muissakin osissa Pattayaa.

Hintojen nousu johtuu Valtiovarainministeriön mukaan Eastern Economic Corridor -aluetta koskevien suunitelmien toteutumisesta ja sen myötä tonttimaan hintoihin kohdistuvista odotusarvoista niin Pattayalla kuin esimerkiksi U-Tapaonkin alueella. Toinen syy on se, ettei kukaan tuosta vain pääse ostamaan maata jostain rantakadun tai Walking Streetin varrelta. Kell’ onni on, se onnen kätkeköön, sanotaan Suomessakin.

Valtiovarainministeriön arvioiden mukaan kalleimmat tontit myydään Pattayalta tänä päivänä Beach Rodilta ylöspäin lähtevien Soiden varrelta, jossa maan hinta täkäläisittäin on noin 220.000 bahtia yhtä wah’ta kohden eli suomalaisittain noin 1.500 €/neliö. Näin ollen sangen yleinen tonttikoko puoli raita eli 800 neliömetriä lähtisi noilta alueilta hintaan 1.200.000 €. Sen kokoiselle tontille rakentaa jo kerrostalon tai hotellin.

Ellei tätä suihkulähdealuetta Bali Hain satamassa lähdetä kunnostamaan, niin siitä voisi tulla myyntiin aivan mielettömän arvokas tontti. Tontille voisi Pattayalaiseen tyyliin rakentaa rakennuslupaehdot ylittävän kerrostalon peittämän noiden takana olevien rakennusten merinäköaloja.

Kolme seuraavaksi kalleinta aluetta ovat Pattayan rantakadun eteläpää Walking Streetille tultaessa, Jomtienin rantakatu ja jotkut osat Sukhumvit Roadin varrella, jossa sielläkin tonttimaan hinta saattaa hyvällä liikepaikalla kohota 675 euroon neliömetriltä. Vanha nyrkkisääntö näkyy edelleen Pattayalla pitävän. Mitä lähempänä rantaa, sen kalliimpaa.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: