+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Hallitus on tiistaisessa kokouksessaan hyväksynyt 300 bahtin (n. 8,5 €) suuruisen maahantulomaksun perittäväksi maahan lentoteitse saapuvilta turisteilta.

Ilmeisesti hallituksessa on nyt havahduttu huomaamaan, että lisää se on pienikin lisä. Mikäli maahan tulee 30 miljoonaa ulkomaalaista turistia vuodessa, niin 30 miljoonaa kertaa 8,5 euroa tekee 255 miljoonaa euroa vuodessa. Ulkomaalaisilta helposti nyhdettävää rahaa.

– Maksu on tulossa voimaan 1.6. tai 90 päivää sen jälkeen, kun asia on julkaistu Thaimaan virallisessa lehdessä, The Royal Gazettessa, kertoi matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn.

Thaimaan matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn.

Kha Yeap Pan Din (maahantulomaksu) tulee olemaan maitse ja meritse maahan saapuville vain 150 bahtia, koska he tapaavat oleskella Thaimaassa vain muutaman päivän ajan, ministeri jatkoi.

Rajan pinnassa asuvat ihmiset, jotka tulevat Thaimaahan ns. Border -passilla sekä ulkomaalaiset, joilla on voimassa oleva työlupa välttyvät maahantulomaksulta kokonaan. Kolmas ryhmä, jonka ei tarvitse maksaa maahantulomaksua ovat ihmiset, jotka tulevat Thaimaahan vain yhden päivän ajaksi.

Kun lakiesitys maahantulomaksusta ensimmäisen kerran tuli viime vuonna julkisuuteen, sitä perusteltiin sanomalla sen olevan eräänlainen vakuutusmaksu ulkomaalaisille, josta kertyneitä varoja käytettäisiin mm. katastrofitilanteissa ja osa rahoista tulisi menemään turistikohteiden kehittämiseen. Tarkoitus oli mm. parantaa kohteiden saavutettavuutta liikuntarajoitteisille ja lisätä yleisövessojen määrää käyntikohteissa.

Thaimaalaisilla tuntuu olevan loputon usko siihen, että ulkomaalaiset tulevat tänne nähdäkseen heidän temppelinsä.

– Vuosien 2017-2019 aikana vakuuttamattomien ulkomaalaisten hoitokulut thaimaalaisissa sairaaloissa olivat noin 400 miljoonaa bahtia (n. 11,25 meur). Kha Yeap Pan Dinin avulla voidaan kattaa tällaisia kuluja, Phiphat perusteli.

Nettikansa niin Thaimaassa kuin ulkomaillakin on ehtinyt tyrmätä maksun jo ennen sen voimaantuloa eikä kellään tunnu olevan vastausta kysymykseen kuinka maksu tullaan keräämään.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: