+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kerroimme näillä sivuilla jo aiemmin, kuinka lukuisat yksityiset linjaliikenneyhtiöt aikovat lopettaa peräti 80 % vuoroistaan eri reiteillä niiden kannattamattomuuden vuoksi.

Kun firmojen hätähuutoon nousevista kustannuksista ja kohoavista tappioista ei kukaan vastannut millään tavalla, niin nyt on vielä useampi linjaliikennefirma ilmoittanut reittiliikenteensä supistuksista. 1.7. alkaen supistuksia on luvassa kaikkiaan 47 yhtiön operoimilla 227 reitillä. Kohta ei kukaan pääse enää minnekään ainakaan linja-autolla, mikäli asioille ei jotain tehdä.

Jopa yksityisten kanssa samoista sieluista kilpailevan valtionyhtiö Transport Co:n tj. Sanyalux Panwattanalikit sanoo Central Land Transport Controlin viranhaltijoiden olevan jo pakko alkaa laskeskella, minkä verran bussilippujen hintoja voisi nostaa ilman, että sillä on kohtuutonta vaikutusta matkalippuja ostaviin kuluttajiin. Thaimaan linjaliikenneyhtiöiden liiton pj. Pichet Jiamburaset puolestaan muistuttaa jäsenyritystensä kärsineen ensin reilun kahden vuoden ajan koronaviruksen aiheuttamasta matkustajakadosta sekä katkoksista liikennöinnissä ja nyt sitten vielä tämä.

Linja-autovuorojen väheneminen on lisännyt rautateiden suosiota etenkin työmatkaliikenteessä.

– Eihän kukaan kestä loputtomiin jatkuvia ansionmenetyksiä, toteaa kuljetusalan yrittäjien liiton pj. Wasuchet Sophonsathien ehdottaen samalla, että hallituksen pitäisi jälleen alkaa subventoida polttoaineiden hintoja joko rajoitetuksi ajaksi tai rajoitetuille ryhmille, jotta linja-auto- ja rekkaliikenne jälleen saataisiin “normaaleille” raiteilleen.

Bussiyhtiön Nakhon Ratchasimassa omistava Narat Boonnontae, 58, kertoi ylläpitävänsä reittejään enää lähinnä siksi, että ihmisten täytyy päästä liikkumaan paikasta toiseen.

– Todella tarkkana pitää rahojen kanssa tänä päivänä olla, hän lisäsi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: