+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ensimmäinen 1.000 kpl erä apinarokkorokotteita saapuu Thaimaahan myöhemmin tässä kuussa.

Nyt Department of Disease Controllissa (DDC) pähkäillään, miten maahan tuleva erä jaetaan? Vähän Gösta Sundqvistia mukaillen: “kuka saa ja kenelle annetaan?”

– Lähinnä mietitään ratkaisua biseksuaalisten miesten ja alhaisesta immuniteetista kärsivien välillä, tarkensi DDC:n johtaja Opas Karnkawinpong lehdistötilaisuudessa maanantaina 1.8.

– Eikä kysymys ole pelkästään siitä, kenelle niitä rokotteita jaetaan, sillä apinarokko on erittäin sensitiivinen aihe. Ei ole ollenkaan varmaa, että kaikki rokotteita tarvitsevat ilmoittautuvat biseksuaaleiksi ja tulevat rokotettaviksi, hän jatkoi.

Olisi siinä opettelemista, jos vaikka Lopburin seudun apinat alkaisivat levittää apinarokkoa?

Jakeluun liittyvien kysymysten lisäksi pitää muistaa rokotteilla olevan sivuvaikutuksia, jotka saattavat olla hyvinkin vakavia. Siksi suuria ihmisryhmiä ei lähdetä rokottamaan apinarokkoa vastaan, joka muutenkin näyttää olevan sangen hitaasti leviävää sorttia.

DDC suosittelee kaikkia niitä provinsseja, joissa oleskelee suuria määriä Afrikasta tai Euroopasta tulleita ihmisiä, kehittämään kunnolliset testaus- ja raportointijärjestelmät apinarokon varalta. Sieltä muistutetaan lisäksi apinarokon leviävän kaikkein tehokkaimmin suojaamattomassa seksissä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: