+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattaya Suomi -seuran tiloihin kokoontunut Kotikirkon väki sai viime sunnuntaina sellaisiakin vieraita, jotka eivät yleensä Kotikirkon tilaisuuksissa käy.

Jari-Pekka Koponen

Kiinnostuksen kohde oli yrittäjäpariskunta Jari-Pekka ja Hanna-Maija Koponen, jotka tunnetaan parhaiten Jari-Pekka liikenneasemistaan, joita on Hartolassa, Joroisilla ja Nälkämäessä. Liikenneasemat työllistävät noin 100 henkilöä, mutta on Koposilla muitakin aktiviteetteja. Kävi ilmi, että Jari-Pekka on jyväskyläläisen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja ja Hanna-Maija on julkaissut runokirjan.

Jari-Pekka Koposen kertoessa Kotikirkon taustoista kävi ilmi, että mies on jo vuosien ajan toiminut vahvana taustavaikuttajana kirkon kuvioissa. Koponen ei suinkaan ole ainoa yrittäjä, joka toimii näkymättömästi kirkon taustalla. Ev.lut. -seurakunnan Espanjan Torremolinosissa omistama Torrentupa sai paikallisilta viranomaisilta sulkemispäätöksen, koska se toimi myös kahvilana. Seurakunnalla ei ollut varoja Manipulador de comedidas -lisenssin vaatimaan remonttiin, mutta onneksi apuun saatiin itse Antti Aarnio-Wihuri, joka lupasi kustantaa Torrentuvan remontin.

Merkittävin tieto meille pattayalaisille oli ehkä se, että Kotikirkon vetovastuu on vaihtumassa. Viisi vuotta Pattayalla vaikuttaneet Heikkilät eivät enää ensi talvena palaa Pattayalle, mutta heidän tilalleen on Koponen kovasti yrittänyt houkutella täällä aiemminkin vaikuttanutta ja hyvin pidettyä Risto Vierulaa. Toivotaan, että kaikki menee putkeen.

Hanna-Maija Koponen puhui hauskasti vertaamalla karunkauniin kotikaupunkimme jalkakäytäviä ihmisen elämään. Kummassakin kun tahtoo olla kaiken maailman kuoppaa ja rosoa. Jopa esteitä on pystytetty tiellemme, mutta eteenpäin mennään ja elämä jatkuu.

Paikalle kokoontuneet ihmiset kuuntelivat tarkkaavaisina kumpaakin puhujaa.

Puheensa lopuksi Hanna-Maija luki yhden julkaisemistaan runoista. Sekin oli hyvin ajatuksia herättävä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: