+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Matkailualan yrittäjät Koh Larnilla riemuitsevat, kun saarelle virtaa taas turisteja Songkranin viettoon.

Turisteja, sekä thaimaalaisia että ulkomaalaisia, alkoi virrata sakenevin joukoin Pattayalta Koh Larnille vieviin aluksiin jo maanantaina 11.4. Keskiviikkoa kohti määrät ovat koko ajan kasvaneet, kun ihmiset etupäässä Bangkokista haluavat Koh Larnille Songkranin viettoon. Noin 70 % tulijoista on thaimaalaisia ja 30 % ulkomaalaisia.

Matkailuväen riemuun on hyvät perusteet, sillä Koh Larn on varmasti koronaviruksesta kaikkein eniten kärsinyt alue Pattayan seudulla. Saari oli pitkiä aikoja suljettuna siten, että ainoastaan paikalliset asukkaat pääsivät liikkumaan saaren ja mannermaan väliä. Yksi laivavuoro aamuisin ja toinen illalla työmatkaliikenteen vuoksi.

Jokohan Lava Resortilla ovat saaneet sähkötyöt siihen kuntoon, että turisteja voi taas päästää majoittumaan?

Songkranin aikaan Koh Larn on perinteisesti ollut suosittu pitkien vapaiden viettokohde, sillä saari on lähempänä Bangkokia kuin esimerkiksi Koh Samed tai Koh Chang. Asialla on arvaamattoman suuri merkitys bangkokilaisille Songkranin meno- ja paluuliikenteen aikaan.

Tänä vuonna Koh Larnilta kerrotaan, etteivät turistimäärät ainakaan vielä ole yltäneet pandemiaa edeltävän ajan tasolle, mutta toisaalta lisää ihmisiä tulee koko ajan, lauttajonot ovat pitkiä ja vasta tämän keskiviikon jälkeen nähdään, kuinka moni lopulta tuli pitkän viikonlopun viettoon.

Thaimaan viralliset Songkran -päivät ovat 13.-15.4, jonka jälkeen on vielä lauantai ja sunnuntai 16. ja 17.4. Pattayan seudulla Songkran jatkuu vielä tiistaihin 19.4. saakka, jonka jälkeen thaimaalaisten suurin vuosittainen juhla on täälläkin tältä vuodelta taputeltu.

Ja entäs sitten nuo ilman asiaan kuuluvia lupia rakennetut majoituspaikat?

Kun kristityillä on joulu ja pääsiäinen, niin täkäläisillä on Songkran ja Loy Krathong.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: