+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (Gistda) kertoo, ettei kiinalaisen Pitkä Marssi 5B -kantoraketin 21 tonnia painava osa iskeydy Thaimaahan, vaan putoaa Intian valtamereen tänään sunnuntaina 31.7.

Gistdan alkuperäisen arvion mukaan kantoraketin osa oli putoamassa Thaimaan alueelle 1,2 % todennäköisyydellä, mutta lauantain viimeisimmän ennusteen mukaan näin ei tule tapahtumaan. Tämän lisäksi 21 -tonninen kantoraketti tulee hajoamaan osiin ilmakehään iskeytyessään.

Gistdasta vakuutetaan heillä olevan riittävän tarkat tiedot mereen iskeytyvien kantoraketin osien lentoradasta hyvissä ajoin ennen kuin mitään tapahtuu ja että thaimaalaisilla ei ole aihetta huoleen. Internetissä jotkut kansalaiset ovat ilmaisseet huolensa siitä, että kiinalaisten käyttämä kantoraketti on tulossa vähän turhan lähelle.

Gistdan kehittämä Space Traffic Management System valvoo liikettä avaruudessa ja analysoi niiden vaikutuksia maahan ja meriin. Meteoriittejä ja avaruusromua kun aina silloin tällöin iskeytyy maahan, joten on hyvä tietää ennakkoon, mitä sieltä on kulloinkin tulossa ja mihin päin maapalloa.

Kiina laukaisi Pitkä Marssi 5B -rakettinsa 24.7. kohti omaa Tianhe -avaruusasemaansa tutkimustyötä varten.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: