+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kiinalaismafian viranomaislahjontaa tutkittaessa on lahjomattomina pidettyjen DSI -poliisienkin todettu vastaanottaneen lahjuksia sillä seurauksella, että DSI:n päällikkö (pikkukuva) pyysi itse eroa.

Koska DSI:tä johtavaa Trairit Temahiwongia itseään ei epäillä tai tutkita mistään syystä, päätti oikeusministeri Somsak Thepsuthin keskiviikkona 18.1. hyväksyä eronpyynnön hieman erikoisessa muodossa. Ero toteutettiin niin, että DSI:n ja kuolinsyyntutkijoiden johtajat vaihtoivat paikkaa. Trairitista tuli Central Institute of Forensic Sciencen vt. johtaja ja laitosta nykyisin johtavasta Suriya Singhakamolista DSI:n vt. päällikkö.

Oikeusministeriön päätöksen perusteluissa todetaan “kummankin laitoksen toiminnan tehokkuuden ja järjestyksen vaativan muutosten toteuttamista”. Päätös astui voimaan välittömästi.

Oikeusministeri Somsak Thepsuthin.

Trairit oli nimitetty DSI:n johtoon lokakuun 1. päivästä 2021 alkaen. Itse hän kertoi ilmoittaneensa lähtöhaluistaan oikeusministerille heti sen jälkeen, kun kävi selväksi kiinalaismafian onnistautuneen ujuttautumaan myös DSI -poliisin riveihin.

Kun tutkinta DSI -poliiseja kohtaan aloitettiin, oli Trairit ilmoittanut pääministerin avustajalle haluavansa siirtyä toisiin tehtäviin.

– Yli vuosi DSI:n johdossa riitti minulle, hän kommentoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: