+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Koh Changilta kantautuneiden tietojen mukaan joidenkin Thaimaan suomalaisravintoloidenkin listalta löytyvä Finnish Breakfast – kuppi kahvia, vodkashotti ja tupakka – on alun perin lähtöisin Salak Phetin kylästä Koh Changilla.

– Se oli alunperin pelkkä vitsi, Salak Phetissä toimivan Fishermen’s Hut -ravintolan isäntä Jocke kertoi.

– Meillä oli tuon Finlandia Resortin Harrin kanssa vähän hontelo aamu ja paranneltiin sitä juuri noilla eväillä. Harri kutsui sekoitusta jollain omituisella nimellä, joka minun korviini kuulosti lähinnä blöröltä. Niitä siinä sitten siemailtiin aamutuimaan.

Fishermen’s Hutin laituriterassi on mitä mainioin paikka katsoa auringonlaskua. Omistajalta saatujen tietojen mukaan on siellä jokunen auringonnousukin tullut asiakkaiden katseltua.

Se tuntui sen verran toimivalta ratkaisulta, että laitoin kombon meidän ruokalistallemme nimellä suomalainen aamiainen, Finland breakfast – Blörö, ruotsalaismies nauraa.

– Joku meidän asiakkaistamme oli sittemmin ottanut listan siitä osasta kuvan ja laittanut sen nettiin ja siellä se lähti leviämään salamavauhtia, Jocke muistelee.

– Googlaa se. Siellä se on vieläkin, hän kehoittaa.

Mehän teimme työtä käskettyä ja toden totta, Googlen kuvahaulla hakusanoilla finnish breakfast tulee kuvia Fishermen’s Hutin ruokalistasta. Yksi on julkaistu Iltalehdessä, toinen on Redditissä, kolmas löytyy sivustolta 9GAG jne. Kaiken tämän lisäksi kuva leviää ainakin Facebookissa.

Se aito ja alkuperäinen Finland breakfast, 100 bahtia, tarjoillaan näin.

Tätä kautta se varmasti on päätynyt monen muunkin ravintolan ruokalistalle. Hyvä pila kun on.

Meksikolainen muunnos suomalaisesta aamiaisesta on joidenkin lähteiden mukaan lasillinen vettä ja tupakka.

Tämä juttu kuuluu ilman muuta Thaimaan Suomalaisen terveitä elämäntapoja Thaimaassa käsittelevään artikkelisarjaan.

1 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: