+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan 336 miljoonan bahtin (n. 9,3 meur) suuruisen lisärahoituksen jo 14 vuotta kesken olleelle Chaiyaphruekin stadion -projektille.

Päätös on suoraa seurausta keskeneräistä stadionia koskevista kaupunkilaisilta tulleista valituksista sekä hankkeen viimeaikaisesta mediahuomiosta. Mielenkiintoinen yksityiskohta maanantaina 12.9. Pattayan kaupungintalolla pidetyn kokouksen esityslistassa on juuri tuo sana “lisärahoitus”. Se on saanut jotkut kyynikot ajattelemaan, että sen verran lie sitten matkan varrella kadonnut muihin taskuihin stadionin alkuperäisestä 775 miljoonan bahtin rakennusbudjetista.

Pattayan apulaiskaupunginjohtaja Manoch Nongyain mukaan stadionin rakennusprojekti oli kolmannessa vaiheessaan rakennuttajan jättäessä sen kesken syytä ilmoittamatta. Tästä syystä sopimus kaupungin ja rakennuttajan välillä katsottiin lopulta rauenneeksi 2.7.2021. Asia nousi uudelleen esiin sekä mediassa että sosiaalisessa mediassa vain viikko sitten vaatimusten kaupungin viranomaisten vastuuseen saattamisesta koko ajan voimistuessa.

Pattayalle on pesiytynyt vahva julkisten urakoiden keskenjättämisen kulttuuri, koska yksikään kaupungin virkamiehistä ei vuosiin ole katsonut hommiinsa kuuluvan kaupungin rakennusprojektien laadun tai aikataulujen valvomisen.

Saadakseen kiusallisen asian päätökseen, esitti apulaiskaupunginjohtaja lopulta 336,7 miljoonan bahtin lisärahoitusta stadionin rakennushankkeelle vuoden 2022-2023 budjetista, jonka esityksen kaupunginvaltuusto viime maanantaina lopulta hyväksyi.

– Raha on tarpeen rakennushankkeen valmiiksi saattamiseksi ja tulee lopulta hyödyttämään kaikkia kaupunkilaisia, apulaiskaupunginjohtaja kommentoi valtuuston päätöstä.

Toinen asia, mistä kaupungintalolle tulee jatkuvasti valituksia on rahan käyttäminen kaiken maailman festivaalikotkotuksiin sen sijaan, että laitettaisiin kaupungin katu- ja viemäriverkosto kuntoon. Päällimmäinen ajatus kaikissa valituksissa on, että korjattaisiin ensin keskeneräiset ja kunnostusta vaativat paikat ja kutsuttaisiin vasta sitten ihmisiä muualtakin kaupunkia katsomaan.

Valittajien mukaan kunnostettavia kohteita riittää. Näistä mainittakoon vaikka The Kraben Building, Koh Larnin tuulimyllyprojekti, Etelä-Pattayan pysäköintipaikat, satama-alueen “Tanssivat vedet” -suihkulähde, koko Bali Hain alueen yleiset wc:t jne.

Yksityisellä puolella rakennetaan kerrostaloja ja hotelleja varauloskäytävistä sekä sähkö-, ilmastointi- ja viemäröintitöistä lintsaten. Sitten kun se vääjäämätön tulipalo syttyy, hotellin asukas kuolee sähköiskuun tms. ja saadaan ihan oikeat palo- tai sähkötarkastajat paikalle, niin huomataan, että eihän täällä ikinä ole mitään tarkastettukaan. Kuva Koh Larnilla suljetusta hotellista.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: