+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Julkisiin virkoihin valittujen ihmisten tulee Thaimaassakin toimittaa selvitys varallisuudestaan ja sidonnaisuuksistaan heidän mahdollista jääviyttään valvoville viranomaisille.

Tämä on tarina myös Pattayan uuden kaupunginjohtaja Poramase Ngampichesin (pikkukuva) kohdalla. Thaimaassa asioita valvoo ja näitä ilmoituksia vastaanottaa National Anti-Corruption Commission (NACC), jolle toimitettuun raporttiin tämänkin jutun tiedot perustuvat. Omaisuusluettelossa ovat mukana myös kaupunginjohtajan vaimon Chanida Ngampichesin sekä perheen alaikäisen pojan varallisuustiedot.

Tiedoista käy ilmi perheen varallisuuden olevan yhteensä 157,9 miljoonaa bahtia, joka euroissa tekee noin 4,4 miljoonaa. Varallisuudesta 137 miljoonaa bahtia on Poramasen nimissä, 17 miljoonaa kuuluu vaimolle ja juniorillekin on ehtinyt kertyä jo kaksi miljoonaa bahtia ilmeisesti opiskeluja varten. Thaimaassa hyviin yksityisoppilaitoksiin jälkikasvuaan lähettävät vanhemmat keräävät lapsilleen amerikkalaiseen tyyliin eräänlaista college fundia tai millä nimellä sitä nyt Thaimaassa kukin kutsuu.

Yksityiskoulut ovat Thaimaassakin kalliita. Kuvassa Pattayalta löytyvä Regent School.

Velkoja perheellä on varallisuuteen nähden todella vähän: 541.718 bahtia (n. 15.000 €).

NACC:lle toimitetun selvityksen mukaan varallisuus koostuu yhdestä miljoonasta bahtista käteistä rahaa, 26,93 miljoonan bahtin säästöistä, 44,48 miljoonan bahtin sijoituksista sekä 36,78 miljoonan bahtin arvoisista maaomistuksista Banglamungin, Sri Rachan sekä Sattahipin alueilla Chonburin provinssissa ja Kaeng Krachanin alueella Phetchaburissa sekä vielä Mae Rimin alueella Chiang Maissa.

Kotitalossa ja muissa rakennuksissa on kiinni 24,68 miljoonaa, kulkuneuvoissa neljä miljoonaa ja sokerina pohjalla vielä 12,72 miljoonaa bahtia erilaisissa immateriaalioikeuksissa, jalokivissä, kultakoruissa ja muussa irtaimessa omaisuudessa.

Mersun C -sarjan kulkineita myydään Thaimaassa hintahaarukassa 2,5-3 milj. bahtia. Tällainen voi hyvinkin olla kaupunginjohtajan perheen ykkösauto?

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: