+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sen verran laiskasti on Pattayalla kerätty veroja ja veroluonteisia maksuja, että kun katuvalot piti uusia Soi Arunothailla, joutui kaupunginjohtaja Poramase Ngampiches (pikkukuva) lainaamaan rahaa kaupungin kunnossapito-osastolle lamppujen maksamiseksi.

Tapaus osoittaa kaupunginjohtajan olevan erittäin ystävällinen ja kiltti mies. Edeltäjä olisi ehkä vähentänyt lamppujen hinnan niiden ihmisten palkoista, joiden vastuulla verojen ja maksujen kerääminen on.

Yhtä kaikki, kaupungin käyttötavarahankinnoista vastaavan komission pj. Passakorn U-somboon ja kaupungin työntekijät pääsivät kaupunginjohtajan lainaamien rahojen turvin vaihtamaan katuvalot Soi Arunothain risteyksiin viime viikolla. Arunothain alueen asukkailta ehti tulla useita valituksia pimeästä kadusta ennen kuin toimeen päästiin tarttumaan.

Katuvalojen lamppuja Soi Arunothailla päästiin vaihtamaan sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja lainasi kaupungille varalamppuihin tarvitut rahat.

Kaupungintalolla työskentelevä Arunothain asukasyhdistyksen jäsen Eakpraphu Ekasingh kertoi Arunothain alueen kärsivän jatkuvista sähkökatkoksista, jotka ovat omiaan kuluttamaan katuvaloja.

– Olen jo muutamaan kertaan töissä kysellyt niiden katuvalojen perään ja aina saanut saman vastauksen, jonka mukaan katuvaloihin tarvittavia lamppuja ei kertakaikkiaan ole, hän jatkoi.

Passakornin mukaan syy lamppujen puuttumiseen on ollut se, ettei kaupunki ole saanut kerättyä tarpeeksi veroja ja maksuja varalamppujen hankkimista varten. Lopulta hän meni ongelmineen kaupunginjohtajan juttusille, joka lupasi lainata rahat lamppujen ostoon Passakornin johtamalle komissiolle.

Pattayalla olisi yhtä ja toista muutakin rempattavaa. Vieläköhän kaupunginjohtjalle jäi rahaa?

– Kaupunginvaltuusto sisällytti vuoden 2023 budjettiin varat katuvalojen uusimista ja varalamppujen ostamista varten, joten eiköhän kaupunginjohtaja jossain vaiheessa saa rahansa takaisin, Passakorn arvioi.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: