+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaalaisten medialähteiden mukaan karanteenit poistuvat ulkomaalaisilta vaiheittain siten, että huhtikuussa aloitetaan karanteeniolojen vapauttamisesta.

Pienten askelten politiikkaa perustellaan sillä, että sen ansiosta voidaan helpommin nähdä, jos jotain on menossa pieleen ja lisäksi mahdolliset vahingot on helpompi korjata. Seitsemän päivän mittainen karanteeni on vielä huhtikuussa edelleen luvassa niillekin, jotka kotimaissaan ovat saaneet kaksi rokotusta ja mikäli kahta rokotuskertaa ei ole, on karanteenin pituus 10 vrk huhti – syyskuun välisenä aikana. Sen sijaan karanteenipitkästymistä lievittämään on suunniteltu erilaisia vapautuksia.

VAIHE 1 – huhti – toukokuu: Karanteenissa olevat matkailijat saavat karanteeniaikanaan käyttää karanteenihotellien kuntosaleja ja käydä vaikka pyöräilemässä tiettyjen sääntöjen puitteissa. Hotellien ulkopuolelta saa tilata ruoka-annoksia hotellihuoneeseen.

VAIHE 2 – kesä – syyskuu: Ulkoilu hotellin alueella ja jopa sen ulkopuolella sallitaan rajoitetusti. Karanteeniajan jälkeen saa vapaasti matkustaa mihin tahansa Thaimaassa. Kakkosvaiheen toteutus on ainakin toistaiseksi suunniteltu rajattavaksi Bangkokiin, Chiang Maihin, Krabille, Pattayalle, Phanghga’han, Phuketiin ja Surat Thanin provinssiin (Koh Phangan, Koh Samui sekä Koh Tao).

Koh Taolla odotetaan jo malttamattomina sukeltajien ja reppureissaajien uutta tulemista.

VAIHE 3 – loka – joulukuu: Toteutetaan niinikään seitsemässä turismista elävässä provinssissa, jotka suurimmaksi osaksi sijaitsevat meren rannalla. Karanteenit näissä provinsseissa poistetaan kokonaan. Niissä saattaa pistokokeenomaisesti joutua karanteeniin yhdeksi päiväksi vaikka olisikin kahteen kertaan jo rokotettu. Lokakuun alusta ei näihin kohteisiin enää tarvita edes maahantulotodistusta (Certificate of Entry), vaan rokotustodistus riittää.

VAIHE 4 – tammikuusta 2022 alkaen: Kaikki karanteenit muuten kokonaan pois ja vapaa liikkuvuus sallittua kautta maan, mutta pistokoeluontoisia yhden päivän karanteeneja saatetaan vielä järjestää. Viisumiton maassaolo sallitaan 45 vrk:n ajaksi entisen 30 vrk:n sijasta ja lisäksi maahan voi rajoituksetta tulla ainakin STV (Special Tourist Visa) -viisumilla ja Thailand Elite -kortin haltijana.

Thaimaan Suomalainen huomauttaa näiden tietojen olevan vielä vahvistamattomia. Hallituksen päätös asiasta puuttuu ja suuri mielenkiinto näissä oloissa kohdistuukin CCSA:n perjantaisen kokouksen päätöksiin. Nämä päätökset yleensä hyväksytään hallituksen kokouksessa seuraavana tiistaina.

Euroopan maissa tehdyt päätökset AstraZenecan rokotteilla annettujen rokotusten keskeyttämisistä saattavat vielä mullistaa tämänkin kuvion.

Vaikka golf -karanteenit saatiinkin aikaiseksi sille porukalle, joka ei harrastuksensa merkeissä isommin tungeksi, niin hassulta tuntuu, ettei sukellusväki keksinyt kehitellä omaa karanteeniaan. Ei luulisi pinnan alla virusten juuri tarttuvan, kun kasvomaskikin on käytössä.

3 comments

  1. Tämähän näyttää jo oikein hyvältä suunnitelmalta. Nähtäväksi jää toteutuuko, ellei niin monen turistin matkakohde muuttuu ensi talveksi.

  2. Olavi Viikki

    Uskon että toteutuu,jos euroopan koronatilanne pysyy hallinnassa,eikä maahan pääse uusia tartuntoja muualta.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: