+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kesällä hyväksytyn uuden kannabislain aukkokohtia paikkaamaan asetettu komitea jätti uuden lakiesityksensä parlamentin käsiteltäväksi maanantaina, mutta huonolla menestyksellä.

Edustajat äänestivät uuden version kumoon äänin 198-136, mikä sai aikaan kaksi asiaa.

  1. Parannusesitykset menevät takaisin komiteaan, joka ottaa ne uudelleen harkittavaksi joko entisessä kokoonpanossaan tai vaihtoehtoisesti jossain muussa kokoonpanossa.
  2. Erimielisyyksistä ja jopa välirikosta hallituspuolueiden välillä kertovat huhut lähtivät jälleen liikkeelle.
Kannabiskahvilat take away -myyntitiskeineen pysyvät ainakin toistaiseksi toiminnassa.

Esitystä vastaan äänestäneen ja hallituksessa istuvan Demokraattipuolueen pj. Jurin Laksanawisit kiirehti kiistämään huhut välirikosta Bhumjaithai -puolueen kanssa. Terveysministeri Anutin Charnvirakul on Bhumjaithain pj. ja Demokraattipuolueen Jurin puolestaan Thaimaan kauppaministeri.

– Demokraattipuolue kannattaa kannabiksen vapauttamista lääkinnälliseen käyttöön, mutta ei virkistyskäyttöön, oli ministeri Jurinin viesti Bhumjaithaille sen jälkeen, kun nämä olivat sanoneet Demokraattien äänestyskäyttäytymisen johtuvan kohta koittavista parlamenttivaaleista.

Pj. Jurinin mukaan Demokraattipuolueen äänestyskäyttäytymistä leimasi huoli maan nuorisosta eikä tulevissa vaaleissa annettavista äänistä. Hän totesi myös puolueensa olevan valmis kannattamaan korjausesitystä, mikäli se tuodaan parlamenttiin sellaisessa muodossa, joka kieltää kannabiksen virkistyskäytön.

Pikkukuvissa vasemmalla kauppaministeri Jurin ja oikealla terveysministeri Anutin.

Niinikään lain korjausesitystä vastaan äänestäneen suurimman oppositiopuolue Pheu Thain piiskuri Suthin Klangsaeng syytti Bhumjaithai -puoluetta kannabiksen vapaan virkistyskäytön edistämisestä, mikä on asia, johon Pheu Thai ei mitenkään voi suostua.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: