+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jo on aikoihin eletty, kun huumekauppias menee poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta miehestä, jonka uskoo olevan poliisi.

Näin tapahtui aamuöisessä kotikaupungissamme lauantaina 1.10. klo 1.00, kun höpöhöpöheiniään tien varrella kaupitellut Subin Suksawat, 36, saapui Pattayan poliisiasemalle. Hän kertoi päivystysvuorossa olleelle luutnantti Anan Mahakit-asavakulille, että mies, jonka hän uskoi olevan poliisi, oli aseella uhaten käskenyt häntä lopettamaan kannabiksen myynnin julkisella paikalla. Miehen nimestä hän tiesi vain kutsumanimen, Koa.

– Koa tuli luokseni ensimmäisen kerran jo syyskuun 25. päivän iltana, kun olin myymässä kannabista tien varressa. Hän uhkasi potkia minua, koska oli vihainen asiakkailleni, jotka polttelivat kannabista siinä vieressä, Subin aloitti kertomuksensa.

Subin lauantaina aamuyöllä Pattayan poliisiasemalla ilmoitusta tekemässä.

Hänen mukaansa Koa oli tullut takaisin myyntipaikalle perjantai-iltana 30.9. ja oli aseella uhaten pakottanut hänet poistumaan myyntipaikaltaan. Subinin mukaan hän pelkäsi henkensä puolesta ja tuli siitä syystä välittömästi Pattayan poliisiasemalle kertomaan tapauksesta. Hän kertoi pyytäneensä maanomistajalta luvan myydä kannabistuotteitaan juuri sillä paikalla, josta Koa oli hänet häätänyt pois.

Viimeisimmän voimaan astuneen kannabislain mukaan Subin ei ollut tehnyt mitään laitonta, sillä lain korjausesitys kaatui parlamentissa reilu viikko sitten. Mikäli esitys olisi mennyt läpi, niin kannabiksen myyminen viihdekäyttöön olisi muuttunut laittomaksi, mutta voimassa olevien lakien mukaan näin ei ole. Ainoastaan kannabiksen polttelu julkisilla paikoilla on laissa kielletty.

Vanha maissimies sen tietää: kannabiksen myynti on laillista hommaa.

Pattayan poliisista kerrotaan heidän etsivän kyseistä uhkailijaa liikenne- ja turvakameroiden kuvista ja kunhan Koa löydetään, on vuorossa epäillyn kuuleminen. Sen jälkeen katsotaan, mikä laki silloin on voimassa, minkä lain mukaan asiassa edetään jne. Thaimaassa kun on tälläkin hetkellä haku päällä ihmisistä, jotka ovat aikoinaan toimineet täysin voimassa olevien lakien mukaisesti, mutta muuttuneet rikoksista epäillyiksi sen jälkeen, kun lakia on muutettu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: