+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Mikäli joku on ihmetellyt niitä rakennustelineitä Immigrationin pihalla, niin ilmastoituja odotustiloja siinä rakennetaan.

Viime helmikuussa virkaansa astunut Immigrationin uusi päällikkö Parinya Klinkesorn lupasi ensimmäisellä työviikollaan aloittavansa erityisesti yleisönpalvelua koskevat uudistukset Chonburi Immigrationin Jomtienin toimipisteessä. Ilmeisesti niiden aika on koittanut nyt.

Ensimmäisessä vaiheessa vanhat pysäköintialueelle kyhättyjen katosten alle kasatut “jonotustuolit” korvataan ilmastoidulla sisätilalla, jossa on paljon mukavampi odotella yleisönpalvelhalliin pääsemistä kuin nykyisellään. Toisessa vaiheessa pysäköintialueelle rakennetaan omat tilat tiettyjä peruspalveluita varten, kuten 24 tunnin ilmoitukset ja 90 vrk ilmoittautumiset.

Kohta viilenee Immigrationin pihallakin.

Siitä on n. 15 vuotta, kun Immigrationin vanhat tilat Pattayan Soi 8:lla kävivät auttamattoman pieniksi ja edessä oli muutto uusiin tiloihin Jomtienin Soi 5:lle. Nyt ovat nämäkin tilat käyneet ahtaiksi. Syynä ovat paitsi koko ajan kasvavat turistimäärät, niin myös Thaimaan innokkuus vaatia tänne saapuvilta turisteilta mitä ihmeellisimpiä raportteja menemisistään ja tekemisistään. Vieläköhän se ajopäiväkirjan pitämisvelvollisuus uuden auton ostaneille ulkomaalaisille on voimassa?

Koronavuosien ansioksi voidaan laskea ainakin se, että Immigration sai aikaa valmistautua väistämättä edessä olleisiin laajennustöihin, mutta enää ei tekohengityksellä selvitä. Sitä edustivat mm. myanmarilaisten, kamputsealaisten ja laosilaisten siirtotyöntekijöiden rekisteröintitiskin siirtäminen Immigrationin rakennuksen rannanpuoleiselle ulkoseinustalle vuonna 2018, jonotusnumeroiden jakelu ruuhkien vähentämiseksi sekä kaikkiaan 200 “jonotustuolin” tuominen rakennuksen ulkopuolelle, jottei helteisellä pysäköintipaikalla sentään seisoskella tarvitsisi sisään pääsyä odotellessa.

Tässä jonotetaan “koronajatkoja” huhtikuussa 2020.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: