+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaassa näyttää olevan kaksi tapaa voittaa urakkatarjouskilpailu: urakoitsija voi joko lahjoa asioista päättävät viranomaiset tai tehdä halvimman tarjouksen ja säästää sitten töiden ja materiaalien hinnoissa.

Kaikkein surullisinta asiassa on, ettei se ole edes vitsi, vaan jokainen asiasta kiinnostunut voi aikansa kuluksi käydä katsomassa Pattayan seudun katujen “routavaurioita”, joita jostain kumman syystä siunaantuu etenkin isoimmille kulkuväylille jatkuvaan tahtiin. Otetaan esimerkiksi vaikka Jomtienin kakkoskatu, jota joudutaan korjailemaan vähintään joka toinen vuosi. Tai liikenneväylät radan kummallakin puolella.

Kuinka pitkään katu on ollut auki Thepprasit Roadilla?

Kummasta lienee tässä Nongpruen tapauksessa kyse, mutta Soi Mabyailia 24 rakennettiin uusiksi alun perin vuonna 2009 ja 17.1.2023 se ei kestänyt enää. Kadun perustukset pettivät ja nyt se pitää tehdä uudestaan. Vain reilun 13 vuoden jälkeen.

Kadun uusiminen ja päällystäminen olivat osa 3,7 miljoonan bahtin (n. 100.000 €) projektia, jonka yhteydessä uusittiin myös viemäriputkia ja likavesikaivoja. Nyt huomattiin, ettei urakoitsija aikoinaan ollut välittänyt hitsata viemäriputkia kiinni likakaivoihin sillä seurauksella, että sadevesi pääsi vuotamaan liitosten välistä tien perustuksiin. Vesi kulutti tien perustuksia vähitellen ja nyt siitä seurasi tien paikoittainen vajoaminen noin 30 senttimetrin verran.

Tällaisia reikiäkin katuun oli ilmestynyt.

Kuoppaista oli kyyti Soi Mabyailia 24:llä, kunnes kaupungintalolla viimein, lukuisten valitusten jälkeen, puututtiin asiaan. Sanomattakin lie selvää, ettei sama urakoitsija päässyt paikkaamaan omia tupelointejaan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: