+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Jo on aikoihin eletty, kun Pattayan vinkkelistä lähinnä maalaiskylältä näyttävästä Huay Yaista puuhataan alueen ensimmäistä Smart Cityä.

Hallitus on jo hyväksynyt 10 -vuotissuunnitelman ja 37 miljardin euron suuruisen budjetin, joiden avulla n. 1,5 ha:n suuruisesta alueesta Huay Yaissa kehitetään Pattayan talousalueen ensimmäinen Smart City. Kaikki tämä liittyy osaltaan Thaimaan jättimäiseen EEC -hankkeeseen, jonka avulla Chonburista ja sen kahdesta naapuriprovinssista tehdään koko Eastern Seaboard -alueen taloudellinen veturi.

EEC -projektin pääsihteeri Kanit Sangsubban kertoo Huay Yaista kehitettävän hi-tech -teollisuuden, rahoitusalan, automaation, puhtaan energian sekä 5G -teknologian viennin ja tuonnin keskuksen EEC -alueella. Sen uskotaan tuovan mukanaan tuhansia hyväpalkkaisia työpaikkoja alueelle. Hyvät kulkuyhteydet niin Rayongin kuin Laem Chabangin satamaan sekä U-Tapaon lentokentälle ja sen ympärille rakentuvaan Aviation Cityyn ovat rakenteilla ja suuri osa niistä jo valmiinakin.

Muistin virkistämiseksi tämä kartta, joka kertoo mistä kaikesta EEC -alueella on kysymys.

Merkittävänä osana Huay Yain Smart City -projektiin kuuluu Mabprachanin tekojärven alueelle jo rakenteilla oleva Medical City, jonka kokonaispinta-alaksi on kaavailtu 100 ha suuruista aluetta. Alueen koosta päätelleen sinne on jo tulossa jotain merkittävää sairaala- tai lääkealan valmistusta, vaikka mitään sopimuksia ei vielä ole julkistettu. Se puolestaan viittaa siihen, että sopimus on valtion organisaatioiden välillä tehty. Olisiko rokotteiden ja/tai nenäsumutteiden valmistusta tulossa Pattayalle?

Smart Cityistä yleisesti kirjoitimme maaliskuussa 2019 tällä tavoin:

Thaimaa tahtoo smartteja cityjä

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: