Thaimaan suurin golf -turnaus, jossa 70 maailman parasta naisgolfaria mitteli paremmuudestaan, päättyi Amy Yangin voittoon. Palkintorahoja hän keräsi 240.000 dollaria.

Kaikkiaan rahaa oli jaossa yhteensä 1,6 miljoonaa dollaria ja niistä oli kilpailemassa myös thaimaalaisia golfareita. Kun mukaan lasketaan kisaan osallistunut 16 -vuotias amatööri Atthaya ”Jeen” Thitikul, niin thaimaalaisia oli kisassa mukana kahdeksan.

Ensimmäisen kerran vuonna 2006 järjestetty turnaus keräsi tänä vuonna neljän pelipäivän aikana yli 46.000 katsojaa, jotka golfin lisäksi saivat nauttia myös monen turnauksen sponsorin tuotteista ja palveluista heidän pelipäivien ajaksi Siam Country Clubin alueelle pystyttämissään kojuissa.

Muista alueen oheistoiminnoista mainittakoon mm. Beat the pro -lyöntikilpailu, jossa kuka tahansa yleisöstä pääsi vertaamaan omaa golf -lyöntiään ammattilaisten vastaaviin suorituksiin.

Kaiken kaikkiaan nelipäiväisen “viikonlopun” aikana oli aistittavissa monien ihmisten tulleen paikalle ei pelkästään golfia seuraamaan, vaan nauttimaan ulkoilupäivästä perheen kesken.

Vuoden 2019 Honda LPGA tullaan muistamaan kahdesta asiasta:

1. Amy Yang voitti sen jo kolmannen kerran ensimmäisenä pelaajana turnauksen historiassa.
  2. Finaalipäivän trilleri, jonka aikana Young, Minjee Lee ja Carlota Ciganda panivat pelin todella jännittäväksi.

Jokohan ensi vuonna rikotaan 50.000 katsojan raja?

Lopussa kiitos seisoo vai mitä, Amy Yang?