+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sekä lentokenttäviranomaiset että venäläisen Azur Airin edustajat kieltäytyivät hiiskumastakaan, miksi Azur Airin lento ZF3750 Phuketista Novosibirskiin meni niin kuin meni.

Azur Airin kone nousi kuusi tuntia myöhässä Phuketin kv. lentokentältä perjantaina 9.12, mutta Thaimaan ilmatilasta poistumisen sijaan kone kaartelikin aikansa Phuketin lennonjohdon alueella, kunnes palasi takaisin noin kahden ja puolen tunnin lennon jälkeen ja laskeutui Phuketiin klo 23.56.  Boeing 767 -mallisella lentokoneella on ehditty lentää jo 32 vuoden ajan.

Flightradarin kuvaa Azur Airin kaartelusta Phuketin lennonjohdon valvomassa ilmatilassa.

Lennon keskeyttämisen syystä ja oudosta kaartelusta ei vielä ole annettu mitään tietoa. Joka tapauksessa se aiheutti n. 200 lentomatkustajan jäämisen Phuketiin ilman majoitusta ja joissain tapauksissa lomabudjettikin on tullut sangen tehokkaasti käytettyä. Venäläisturistien erityisongelma on, että he eivät tuosta vain käy pankkiautomaatilla nostamassa lisää voimapaperia.

Vastaavasti sellaiset 200 uutta turistia odotteli turhaan Novosibirskin lentokentällä lomalentoaan yhdelle maailman tunnetuimmista lomakohteista. Flightradar24 -sivuston mukaan heidän lentonsa kohtalo oli vielä lauantaina “tuntematon”.

Tolmachevon lentokenttä Novosibirskissä.

Novosibirskin Tolmachevon lentokentän tietojen mukaan lento numero ZF3749 Novosibirskistä Phuketiin myöhästyi 10 tuntia ja lennettiin eri yhtiön koneella. Lentokentältä tiedotettiin lomalentojaan odottelevien matkalaisten määräksi jo 322.

Sieltä kertoivat myöhästymisen syyksi ainoastaan sen, että Phuketista palannut lento ZF3750 oli pahasti myöhässä.

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: