+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Vachira Phuket Hospital ilmoitti pari päivää sitten veripankkinsa ehtymisestä etenkin harvinaislaatuisimpien veriryhmien osalta.

Sairaala vetosi saarelaisiin, jotta nämä tulisivat luovuttamaan verta Central Floresta -ostoskeskuksessa järjestettävään verenluovutustilaisuuteen 22.12. Saaren ulkomaalaiset vastasivat kutsuun suorastaan kiitettävän runsaslukuisina.

Sairaalan mukaan vajaukset veripankissa johtuvat viime kuukausien runsaista sateista, tulvista ja maanvyörymistä, joiden aiheuttamat onnettomuudet niin liikenteessä kuin kotioloissakin ovat saattaneet veripankin resurssit koville.

Central Floresta on näitä nykytyylin mukaisia isoja ostoskeskittymiä, joiden yhteyteen on ympätty ravintoloita, tapahtuma-aukioita jne.

– Eritoten on pulaa Rh- veriryhmän verestä, kertoi Rewat Areerob Phuketin provinnsihallinnosta.

– Rh- ei ole kovinkaan yleinen aasialaisten keskuudessa, mutta länsimaissa paljon yleisempi ja siksi vetosimme myös saarella asuviin ulkomaalaisiin, jotta saisimme veripankkiin etupäässä heidän tarvitsemaansa täydennystä, Rewat jatkoi.

Vachira Phuket Hospitalin johtaja Weerasak Lorthongkam kertoi sairaalansa tarvitsevan noin 33.000 yksikköä verta vuosittain.

Vachira Phuketin sairaala on yllättävän monessa mukana.

– Normaalioloissa 77 % tuosta määrästä annetaan sairaalassa muusta kuin onnettomuussyistä oleville potilaille ja 23 % menee onnettomuuksien uhreille, mutta kun tämä loppuvuosi on ollut kaikkea muuta kuin normaalioloja, niin niitä onnettomuuksien uhreja on tullut enemmän, Weerasak jatkoi.

Hän kuvaili verenluovutustapahtumaa erittäin onnistuneeksi ja halusi kiittää kaikkia osallistujia heidän antamastaan tärkeästä avusta sairaalalle.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: