+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Viranomaisten virkavirheisiin ja korruptioasioihin erikoistunut rikostuomioistuin on takavarikoinut poliisikenraaliluutnantilta 136 miljoonan bahtin (n. 3,75 meur) arvosta hänen henkilökohtaista omaisuuttaan.

– Poliisikenraaliluutnantti Somchai Nitayabowornkul (pikkukuva) oli aiemmin provinssin poliisialue 8:n apulaiskomentaja, jonka omaisuus on tässä virassa toimimisen aikana ja sen jälkeen kasvanut niin suureksi, ettei se ole poliisin palkoilla mitenkään mahdollista, kommentoi National Anti Corruption Commissionin (NACC) pääsihteeri, Niwatchai Kasemmongkol tuomiota keskiviikkona 21.9.

Juuri NACC:n tutkijat olivat kiinnittäneet huomiota poliisiupseerin nopeasti kasvaneeseen vaurauteen ja alkaneet ottaa selvää, mitä sen takana piili. Heidän mielestään syytteen nostamiselle oli vankat perusteet.

Niinpä NACC:ltä lähti tutkijoiden raportti valtakunnan syyttäjäviranomaisille, Office of Attorney General (OAG), joka totesi aiheelliseksi edelleenlähettää tutkimusraportin omilla kommenteillaan varustettuna korruptioasioihin erikoistuneelle rikostuomioistuimelle.

Bangkokissa näitä eri asioihin erikoistuneita oikeusistuimia riittää.

Elokuun 10. päivä oikeus totesi poliisiupseerin syylliseksi häntä vastaan esitettyihin syytteisiin ja määräsi niin syytetyn kuin hänen puolisonsa Kesineen ja tyttärensä Panisran luovuttamaan yhteensä 136.276.311 bahtin arvosta omaisuuseriä takavarikoituina Valtiovarainministeriön haltuun. Kaikki takavarikoidut omaisuuserät olivat Somchain itsensä hankkimia, mutta vaimonsa ja tyttärensä nimiin siirtämiä.

Näitä uutisia seuratessa ei voi kuin ihmetellä, että tilaisuusko se on, joka tekee varkaan vai onko niin, että poliisien palkkataso kautta linjan on liian alhainen, koska näitä tapauksia tulee ilmi jatkuvalla syötöllä?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: