+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Heikkokuntoinen reissussa rähjääntynyt 170 cm pitkä ja 80 kg painava urosdelfiini löytyi matalasta vedestä sunnuntaina 24.4. ja toimitettiin hoitoon Endangered Animal Rescue Centerin tiloihin.

Sirinathin kansallispuiston johtaja Sorasak Rananan sai tiedon delfiinistä n. klo 7.30 sunnuntaiaamuna, kun joukko aamukävelyllä olleita turisteja löysi sen ja ilmoitti asiasta viranomaisille. Sorasak ilmoitti delfiinistä Phuket -säätiön Muang Main osastolle, josta lähetettiinkin välittömästi pelastajaryhmä delfiinin avuksi. Ryhmä löysi delfiinistä kolme haavaa ja antoi sille ensiapua ennen kuin kääri sen kantoliinaan Endangered Animal Rescue Centerin väkeä varten, jotka saapuivat eläintä hakemaan.

Delfiiniä tutkinut Rescue Centerin eläinlääkäri Patcharaporn Kaewmong totesi sen olevan todella heikossa kunnossa ja ilmeisen poikki, mutta kuitenkin tarpeeksi virkeä osoittaakseen pyrstöllään olevansa avusta kiitollinen. Tutkimuksen jälkeen delfiini siirrettiin paareilla Rescue Centerin tiloihin Wichitiin.

Kantoliinalla paareille toimitettu delfiini pidettiin pyyhkeen avulla märkänä kohti Wichitiä mentäessä.

Haavojen alkuperästä ei ollut mahdollista saada varmaa tietoa, mutta eläinlääkäri arvioi delfiinin mahdollisesti takertuneen kalastajien verkkoon ja rimpuilleen itsensä irti. Kansallispuiston johtaja Sorasak kertoi saaneensa myös lauantaina kello 13 aikaan tiedon suurin piirtein samaan paikkaan ajautuneesta delfiinistä, jonka paikalliset kyläläiset saivat toimitettua syvempään veteen, josta eläin jatkoi uimalla matkaansa kohti uusia seikkailuja.

Nyt on Sirinathin kansallispuiston työntekijöillä ohjeet tarkkailla merialueita ja sieltä mahdollisesti löytyviä pulassa olevia delfiinejä siltä varalta, että alueella on jotain sellaista, mikä aiheuttaa delfiineille ongelmia jatkossakin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: