+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Bangkokin huono ilmanlaatu ei lie kohta enää edes uutinen. Uutinen olisi, jos sille saataisiin jotain tehtyä.

Nyt on Suur-Bangkokin alueella peräti 37 mittausasemaa kellottanut yli 50 mikrogrammaa saastetta kuutiometrissä ilmaa, mitä pidetään ihmiselle haitallisen ilmanlaadun rajana. Puhtaimmillaankin Bangkokin ilma on mitatttu 39 mikrogrammaan ja “kärkitulokset” liikkuvat jopa 79 mikrogrammassa. Ei ihme, että erilaiset hengityssuojaimet ovat nykyään in kaupungin katukuvassa.

Viime viikonlopun mittaustulokset oikeastaan vain vahvistavat sen, minkä näki paljaalla silmälläkin, kun ajoimme Bangkokin läpi viimeksi Hua Hinistä tullessamme. Saastesumu näkyy ilmassa heti Chao Phraya -joen ylityksen jälkeen. Sitä ennen satoi vettä, joten tarkkaa saasteiden alkamispaikkaa emme saaneet ylös, mutta loppu tuli suurin piirtein samassa kohtaa, missä tie numero 36:n rakentaminen on jäänyt kesken.

Erityisen pahoina Bangkok Post mainitsee Thon Burin alueen sekä Kanchanaphisek Roadin, Bang Na’n, Din Daengin, Rama IV Roadin Pathumwanin alueen osalta ja Lat Phrao Roadin Wang Thong Langin alueella.

Ainakin näiden alueiden asukkaita sekä siellä asioivia ihmisiä neuvotaan pysymään sisätiloissa ja seuraamaan ilmanlaatua sekä siinä mahdollisesti tapahtuvia muutoksia. Rekka- ja kuorma-autoliikennettä on joillain alueilla jo rajoitettu.

Tuossa pikkukuvassa on Bangkok sellaisena kuin se halutaan meille esittää ja tässä kuvassa näkyy millaista siellä oikeasti useimmiten on.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: