+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Pattayalta etelään kohti Ban Amphuria mentäessä sijaitseva kiinalainen markkina-alue avattiin vuoden kiinniolon jälkeen.

Moni sanoo käyvänsä Ban Chak Ngaewin markkinoilla lähes yksinomaan siellä vallitsevan tunnelman vuoksi. Valtaosa myyjistä on näitä thaimaankiinalaisia, joiden myyntipaikka on itse asiassa oman kotioven edustalla. Kauppatavarakin on hyvin suurelta osin kotona tehtyä. Ironista kyllä, paikka jouduttiin vuosi sitten sulkemaan juuri sen saavuttaman suosion vuoksi, kun koronavirussäädökset kielsivät kaikenlaiset joukkokokoontumiset.

Ostettavaa, syötävää, juotavaa, nähtävää ja tunnelmaa. Niistä on Ban Chak Ngaewin markkinat tehty.

Kun paikka sitten viime viikonloppuna jälleen avattiin, levisi tieto asiasta nopeasti niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa ja ihmisiä saapui paikalle sadoittain jo ensimmäisenä aukiolopäivänä lauantaina 4.6. Kauppiaat olivat pukeutuneet perinteisiin kiinalaisiin asuihin, joiden punaisen värin uskotaan tuovan onnea.

Asusteita enemmän onnea markkina-alueelle tuonevat sen edullinen hintataso ja tavallisemmista thaimaalaisista iltamarkkinoista sangen poikkeava tavaravalikoima. Ja se tunnelma.

Käyhän katsomassa, jos olet seutukunnalla. Avoinna joka lauantai klo 15-21. Seuraa Phoenix Golfin opasteita. Paikka löytyy tältä kartalta.

Takaisin Pattayalle ei kuulemma tällä kyydillä pääse, mutta pieni kiertoajelu kyllä hoituu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: