+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Nyt sekin sitten selvisi, että se viisi vuotta tyhjillään seissyt komean näköinen rakennus Bali Hain satama-alueella on jonkun päähänpistosta rakennettu 25 miljoonan bahtin (n. 68.500 €) hintainen VIP -tila.

Koko rakennusta näyttely- ja varastotiloineen on käytetty näiden vuosien aikana lähinnä silloin, kun turistit ovat paenneet sadetta tyhjänä möllöttävän rakennuksen katoksen alle. Nyt alkavat käyttämättömyyden jäljet näkyä sekä rakennuksen ulko- että sisätiloissa. Meren rannalla ja Pattayan ilmastossa kun ollaan.

Kaupungille tyypilliseen tapaan Pattayan budjettivaroja ei rakentamisen jälkeen ole osoitettu bahtiakaan rakennuksen kunnossapitoon. Ketään ei myöskään koskaan palkattu huolehtimaan rakennuksesta ja tulokset alkavat näkyä nyt.

Mikäli olet joskus Bali Hailla ihmetellyt, mihin käyttöön näitäkin tiloja tarvitaan, niin vastaus on Hyvin Tärkeille Henkiöille.

Samaan aikaan Bali Hailla on jo aikana ennen koronapandemiaa tuskailtu lipunmyyntitilojen ahtautta ja yleisövessojen puutetta.

Nyt on Pattayan kaupunginvaltuusto lopultakin tehnyt päätöksen purkaa käytön puutteessa rapistuneen VIP -rakennuksen kokous-, näyttely- ja toimistotilat ja tehdä niistä odotustilat niille kymmenille tuhansille turisteille, jotka Bali Hain satamasta lähteviä aluksia odottelevat.

– Koko hanke oli aikanaan silkkaa rahan tuhlaamista, sanoo Pattayan apulaiskaupunginjohtaja Manote Nongyai tänään.

Tätä piti tulla…

Surkuhupaisaa sinänsä, että VIP -tilat olivat aikoinaan osa 200 miljoonan bahtin (n. 5,5 meur) suuruista projektia, jonka yksi osa oli se 97 miljoonaa bahtia maksanut “tanssivat vedet” -suihkulähdeprojekti. Se saatiinkin valmiiksi, mutta lakkasi pian toimimasta, koska sitäkään ei kukaan katsonut asiakseen huoltaa. Eikä toimi tänäkään päivänä.

Koko 200 miljoonan bahtin projektista hyötyivät korkeintaan ne urakoitsijat, jotka saivat hommia tehtäväkseen alueelta. Mitään turistivetonaulaa uudistuksista ei koskaan tullut eivätkä ne palvelleet myöskään laivamatkustajia.

Toivotaan, että tilanne nyt muuttuu.

…ja tältä se näyttää tänä päivänä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: