+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Joissain osissa Pattayaa alkaa jo saada omansa pois alle 10 vuotta sitten ostetusta asunnosta.

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä se, että myös asuntomarkkinoilla sairastettiin koronaa. Thaimaan suljettua rajansa ei maahan tullut enää ulkomaalaisia ostajia eikä myyjiä. Kysynnän ja tarjonnan laki toimi korona-aikaan niin, että kun ei ollut kysyntää, niin asuntojen hinnat alkoivat vääjäämättä tulla alaspäin.

Koronan seurauksena kiinalaiset loistavat poissaolollaan Pattayankin asuntomarkkinoilta edelleen. Toinen iso ostajaryhmä katosi markkinoilta, kun Putin viime helmikuussa sai päähänsä hyökätä Ukrainaan. Läntisen maailman sodanvastaiset pakotteet aiheuttivat sen, että 99 % venäläisistä menetti maksukykynsä ulkomailla, kun venäläisissä pankeissa lojuvat ruplat eivät enää liikkuneet mihinkään.

Muisto menneiltä ajoilta. Kiinalaisturistit levähtävät puistossa ja suunnittelevat seuraavaa retkikohdettaan.

Venäläisten oli pakko alkaa kaupitella asuntojaan äkkiä pois, sillä he eivät enää pystyneet maksamaan niiden ylläpidosta koituvia yhtiövastikkeita eivätkä aina edes sähkö- ja vesimaksujaankaan. Venäläisten tarjoamat halvat asunnot aiheuttivat lisää arvonalennusta etenkin niiden alueiden asunnoille, joissa asui paljon venäläisiä.

Ollilan Jouni on Pattayalla hoidellut suomalaisten asunto- ja lakiasioita jo n. 20 vuotta.

Kuluneella viikolla jututtamamme pattayalaiset kiinteistönvälittäjät, suomalaisten hyvin tuntema Jouni Ollila sekä Pratamnak Hillillä oman kotitalomme kivijalassa venäjänkielisten asiakkaiden kanssa kauppaa tekevä Konstantin, kertoivat hintojen alkaneen hiljakseen kohota Pattayan asuntomarkkinoilla.

– Lisäksi markkinat ovat selvästi vilkastumaan päin. Kauppa on käynyt ihan mukavasti viime aikoina, Ollila kertoi juttutuokiomme aikana maanantaina 14.11.

Vaikka asuntokauppa Pattayan seudulla onkin vauhdittunut, ei Ollila usko hintojen vieläkään palaavan vuoden 2019 tasolle.

– Ei taida minun elinaikanani tapahtua, hän kommentoi.

Venäjänkielisten kanssa kauppaa käyvä Konstantin puolestaan oli astetta optimistisempi. Hänen mukaansa ne hädässä ja halvalla myydyt asunnot alkavat olla jo myyty.

– Vasta äskettäin myin tästä taloyhtiöstä semmoisen 35 -neliöisen kaksion hintaan 1,7 miljoonaa bahtia. Tasan sama hinta, minkä myyjä oli itse siitä asunnosta aikoinaan maksanut.

Myös Konstantin kertoo kaupankäynnin vilkastuneen viime aikoina. Se on hänen mukaansa sikälikin hyvä asia, että koronaa edeltänyt rakennusbuumi jätti jälkeensä paljon tyhjiä asuntoja Pattayalle. Osa kerrostaloprojekteista ei koskaan valmistunut.

Uudet kerrostaloprojektit odottavat vielä toteuttajaansa, mutta näitä kesken jääneitä näkyy siellä sun täällä.

– Niitä tyhjilleen jääneitä myydään nyt, hän sanoo ja kertoo kiinnittäneensä huomionsa vielä yhteen seikkaan, jota ainakaan itse en ollut vielä ensimmäisen Pattayan -viikkoni aikana huomannut.

– Katselepa hetki ympärillesi vaikka tuossa tiellä ja kerro sitten, montako nostokurkea näit?

Näkymistä päätellen Pattaya alkaa olla melko lailla valmis.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: