+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Geologit ovat asentaneet Patong Hill Roadin alle maaperän vesipitoisuutta mittaavia antureita, joiden ansiosta tie voidaan sulkea mopoilijoiltakin, mikäli uusi sortumisvaara tiepohjassa havaitaan.

Kasetsartin yliopistosta paikalle tullut asiantuntijaryhmä kävi torstaina 27.10. tutkimassa maaperää tien alla. Samalla he asensivat antureita, jotka mittaavat maaperän tiiviyttä, sen rakenteellista vahvuutta, vesipitoisuutta jne. sekä kolmen että kuuden metrin syvyydessä tien alla. Anturit hälyttävät heti, mikäli mikä tahansa niiden antamista arvoista ylittää tai alittaa hälytysrajan mittauskohteesta riippuen.

Kaikki tämä kuulosti erittäin hienolta, mutta ainakin ulkomaalaisille toimittajille jäi epäselväksi, mihin nämä ilmoitukset menevät jos ja kun anturit havaitsevat jotain hälyttävää maaperässä tien alla. Hiekkasäkkejäkin näkyvät asetelleen suojaamaan tien viime viikon keskiviikkoista sortumakohtaa, ettei sadevesi enää pääse tekemään tuhojaan tien alla.

Näin sitä mennään yhtä kaistaa pitkin sujuvasti kahteen suuntaan vaikka rotko ammottaa aivan vieressä.

Liikenteen ohjaamista on helpotettu aitojen, betoniporsaiden ja keilojen avulla. Moottoripyörät ja mopot voivat edelleen kulkea tietä pitkin kumpaankin suuntaan, mutta raskaammilta ajoneuvoilta on Patong Hill Roadille pääsy kielletty vielä jonkin aikaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: