+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan Immigrationin asettama 24 tunnin ilmoittautumisvelvollisuus ulkomaalaisille turisteille jaksaa aiheuttaa keskustelua ulkomaalaisyhteisöissä. Tässä Bangkok Postin julkaisemat viimeisimmät tiedot.

Pääsääntö on, että ilmoituksen täytyy tulla joko kiinteistön omistajalta tai sen vuokrasopimuksen mukaiselta haltijalta jokaisesta ulkomaalaisesta, joka yöpyy hänen omistamissaan tai hallitsemissaan tiloissa 24 tunnin kuluessa siitä, kun ulkomaalainen on tiloihin muuttanut. Huomatkaa tuossa äskeisessä sana “hallitsemissaan”. Se tarkoittaa sitä, että mikäli vuokraat asunnon joltain välittäjältä, on välittäjä asuntoa hallitseva osapuoli ja näin ollen velvollinen tekemään sen ilmoituksen puolestasi. Ilmoituksen laiminlyöminen voi johtaa 800 – 2.000 bahtin sakkoihin omistajalle tai kiinteistön haltijalle.

Thaimaansuomalainen haluaa tässä artikkelissa pitää tämän asian mahdollisimman simppelinä, mutta mikäli haluat tutustua Bangkok Postin alkuperäiseen artikkeliin, niin sen löydät täältä.

Ulkomaalaisyhteisöissä kysellään myös, miksi Thaimaa kiusaa turisteja tällaisillä typerillä säädöksillä ja siihen on erittäin yksinkertaiset syyt: terrorismin pelko sekä ulkomaalaisten rikollisten piilottelu maassa. Toinen merkittävä asia on, ettei Thaimaa ole suinkaan se kaikkein tiukkapipoisin niuhottaja Kaakkois-Aasian alueella. Otetaan vertailukohdaksi vaikka Vietnam, joka myös syynää ulkomaalaisten olinpaikat erittäin tarkasti ja rajoittaa vielä tämän lisäksi näiden majoitusvaihtoehtoja.

Ilmoitusvelvollisuus koskee seuraavia ihmisryhmiä

  • Kaikkien hotellien on luonnollisesti raportoitava vieraansa 24 tunnin kuluessa näiden saapumisesta majoituskortteineen ja passikopioineen.
  • Eläkeläis-, opiskelija- ja työviisumien (työlupa) haltijoiden on niinikään ilmoittauduttava 24 tunnin kuluessa maahan saapumisestaan.
  • Ilmoittautumisvelvollisuus on nyttemmin alkanut koskea myös ulkomaalaisia, jotka tulevat asumaan omiin asuntoihinsa. Näin ei ennen ollut, mutta nyt on. Tähän sääntöön on yksi poikkeus ja se tulee tuossa alempana.

Kenen ei tarvitse ilmoittautua

  • Henkilöt, jotka asuvat Thaimaassa pysyvästi. Heille riittää passintarkastuksen jälkeen 90 päivän välein tehtävä ilmoitus. Oleskeluluvan saaminen Thaimaahan on viime aikoina tehty entistä vaikeammaksi.
  • Diplomaattipassilla ja/tai -statuksella maahan tulevat.
  • Muutamat erikseen määriteltyjen alojen työlupien haltijat, joiden työluvat on myönnetty Bangkokin Chamchuri Squarella sijaitsevassa “One-Stop Service Centerissä” sekä “Smart visa” -viisumien haltijat.
  • Joissain tapauksissa henkilöt, joilla on oma condo Thaimaassa. Condon täytyy olla ulkomaalaisen omissa nimissä, se ei saa olla ns. leasehold, ja lisäksi siihen tulee liittyä pitkä eläkeläis-, avioliitto-, tai esimerkiksi business -viisumi. Mikäli condo on vaikka thaimaalaisen vaimon tai firman nimissä, on ilmoituksen tekeminen sitten sen condon omistajan velvollisuus.

Jakakaa hyvät ihmiset tätä artikkelia Facebookissa, Twitterissä ja ihan missä tahansa sosiaalisessa mediassa, mitä ikinä käytättekin. Tässä on viimeisimmät tiedot arvovaltaisen Bangkok Postin julkaisemana.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: