Sähkötupakoista on viime aikoina keskusteltu lähes yhtä paljon kuin siitä 24 h ilmoittautumisvelvollisuudesta viime talvena.

Lyhyesti sanottuna: Thaimaan laki sanoo yksiselitteisesti, että kuka tahansa, joka tavataan polttamasta sähkötupakkaa tai edes hallussa pitämästä sellaista, saattaa joutua vankilaan saakka. Laki koskee niin ulkomaalaisia kuin thaimaalaisiakin, sanoo se katukauppias sinulle mitä tahansa.

Thaimaassa on jo nähty tapauksia, joissa lakia tuntematon ulkomaalainen on pidätetty välittömästi tämän alettua sähkötupakoimaan.

Moni voi ihmetellä, miksi ihmisiä tupakasta eroon auttava vehje voi olla laiton, mutta Thaimaan hallituksen tiedottaja on sanonut sähkötupakan toimivan myös toisin päin – se opettaa nuorisoa polttamaan.

Laki on ollut voimassa vuodesta 2014.

Tämän vuoksi Thaimaahan tulevia matkailijoita kehoitetaan olemaan tuomatta mukanaan sähkötupakoita tai edes niihin liittyviä tuotteita. Thaimaan hallitus kehoittaa myös kaikkia matkatoimistoja eri maissa huolehtimaan siitä, että Thaimaahan lipun ostava matkustaja varmasti on tietoinen siitä, että Thaimaan laki kieltää sähkötupakat.

(Sähkö)tupakat pois ja piiput piiloon!

(Sähkö)tupakat pois ja piiput piiloon!

Share →
%d bloggers like this: