Hua Hinistä Bangkokiin matkalla ollut Thaimaansuomalaisen toimituskunta joutui Phetchaburin tulvatilanteen vuoksi tekemään yli 40 kilometrin kierroksen pikkuteitä pitkin Petchaburin ohi torstaina 23.11. Thai PBS -uutistoimiston mukaan ongelma on ennallaan.

Pahin tulvakeskittymä osuu valtatielle numero 4 aivan Petchaburin Big C:n ympäristöön. Siitä on mahdoton mennä henkilöautolla läpi. Hua Hinistä päin tultaessa poliisi oli jo hyvissä ajoin ennen Phetchaburia ohjaamassa liikennettä pois valtatie neloselta niin, että aluksi henkilöautot ohjattiin pidemmälle kiertotielle, sen jälkeen vähän pienemmälle lenkille ohjattiin maasturit ja pikkukuorma-autot. Ainoastaan raskas liikenne sai jatkaa suoraan nelostietä pitkin kohti Bangkokia erityistä varovaisuutta noudattaen. PBS:n mukaan veden korkeustasot ovat luokkaa 40-60 cm.

Meidän pieni Toyota Yariksemme oli luonnollisesti kauimpaa kiertävällä kehällä, joka kulki pikkuteitä pitkin Ban Latin kylään, joka myös oli paikka paikoin veden vallassa. Valtatie neloselle suunnitellut liikennemäärät kun valtasivat Ban Latin kyläkeskustan, niin näky ja ruuhka oli melkoinen. Tarvittiin useita poliiseja ohjaamaan liikennettä ensin kylään tullessa, sen läpi ajettaessa sekä sieltä poistuttaessa. Ban Latista jatkettiin vielä jonkun matkaa suoraan kohti pohjoista, eli Ratcaburia, kunnes lopulta tultiin risteykseen, jossa oli poliisin sinne asettama väliaikaiskyltti ”Bangkok” ja varmimmaksi vakuudeksi vielä liikennepoliisi ohjaamassa liikennettä vielä äskeistäkin pienemmälle tielle.

Raskas liikenne sai jatkaa matkaa suoraan Bangkokia kohti. Etelään päin kulkeva nelostien osuus on sen verran ylempänä, että sitä pitkin liikenne sujui.

Raskas liikenne sai jatkaa matkaa suoraan Bangkokia kohti. Etelään päin kulkeva nelostien osuus on sen verran ylempänä, että sitä pitkin liikenne sujui.

Ohjaamisen lisäksi poliisi myös ohjeistaa liikennettä

Poliisi on julkaissut tielläliikkujille kaksi vaihtoehtoista reittiä etelästä Bangkokin suuntaan pyrkiville ja yhden vaihtoehtoisen reitin Bangkokista etelään pyrkiville. Olisipa tämä ollut torstaina tiedossa, kun noin 40 kilometrin kiertomatkaa taitettiin melkein kaksi tuntia.

Etelästä Bangkokiin pyrkiville annetaan seuraavanlaiset vaihtoehdot:

REITTI 1

Aja valtatie 3187:ä pitkin 170 km -kilometritolpan kohdalle ja siirry Tha Yangin liittymästä valtatielle numero 3499/3204 ja siirry takaisin nelostielle kilometripylvään 154 kohdalla.

REITTI 2

Mikäli kuljet valtatietä 3179, niin siirry kilometritolpan 161 + 500 kohdalla valtatielle numero 3204 ja sieltä sitten niinikään kilometripylvään 154 kohdalla nelostielle.

Bangkokista etelään päin pyrkiville suositellaan suurin piirtein äskettäistä kakkosvaihtoehtoa käännetyssä järjestyksessä, eli kilometritolpan 154 kohdalta tielle numero 3179 ja sieltä kilometripylvään 161 + 500 kohdalta nelostielle.

Ilmatieteen laitos ei lupaa helpotusta

Meteorologit varoittivat perjantaina 24.11. Etelä-Thaimaassa asuvia ja liikkuvia ihmisiä rankkasateista, kovista tuulista sekä tulvista, jotka kaikki johtuvat Thaimaanlahdella vallitsevasta monsuunista.

Etenkin Surat Thanin, Nakhon Sri Thammaratin, Phatthalungin, Songkhlan, Pattanin, Yalan, Narathiwatin, Phangngan, Phuketin ja Satunin provinssien kerrotaan olevan pahiten uhattuina.

”Vankka koillinen monsuunituuli nostaa Andamaninmeren laineet 2 – 3 metriä korkeiksi. Kaikkia laivoja kehotetaan noudattamaan varovaisuutta merillä liikkuessaan ja pienempien alusten suositellaan pysyvän kokonaan poissa merialueilta”, tiedotteessa sanotaan.

Tämän päivän tieliikennettä Petchaburissa.

Tämän päivän tieliikennettä Petchaburissa.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: