Pattayan Na Jomtienissa liikkuva valepoliisi pysäyttelee turisteja, kysyy heidän passejaan ja varastaa rahaa milloin vain onnistuu niin tekemään.

Pattayan poliisi etsii ulkomaalaista miestä, joka järjestää henkilöön kohdistuvia tarkastuksia turistien keskuudessa ihan omin luvin. Miehen kuvia voi käydä tutkimassa Pattayan poliisin Facebook -sivuilta. Esimerkkikuvan näitkin jo etusivulla tämän jutun otsikon vieressä

Pattayan poliisin Facebook -sivujen mukaan valepoliisi kulkee rekisterikilvettömällä moottoripyörällä ja kohdistaa huomionsa ensisijaisesti kiinalaisiin turisteihin. Löytäessään mieleisensä uhrin tai uhrit mies esittäytyy poliisiksi ja pyytää ensin saada nähdä turistien passit ja alkaa sen jälkeen tutkia käsilaukkuja ja lompakoita etsiessään muka aseita tai huumeita. Etsinnän tuloksena turistit ovat jälkeenpäin saaneet todeta ainakin osan rahavaroistaan kadonneeksi.

Pattayan poliisipäällikkö Apichai Krobpetch kertoi poliisin kiinnostuneen asiasta erään turistin tultua poliisiasemalle kertomaan joutuneensa poliisin ryöstämäksi.

– Valepoliisi on jo tunnistettu ja saadaan varmasti kiinni aivan pian, mutta sitä odotellessa kehoitamme kaikkia turisteja varovaisuuteen, poliisipäällikkö sanoi.

Thaimaansuomalainen huomauttaa, että mikäli Thaimaan poliisilla ylipäätään on ulkomaalaisia muissa tehtävissä kuin tulkkeina tai turistipoliisin palveluksessa, niin eivät ne ainakaan kaduilla partioi. Eivätkä etenkään yksin.

Pattayan poliisipäällikkö Apichai Krobpetch kertoo valepoliisin henkilöllisyyden olevan jo ihan oikean poliisin tiedossa.

Pattayan poliisipäällikkö Apichai Krobpetch kertoo valepoliisin henkilöllisyyden olevan jo ihan oikean poliisin tiedossa.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: