Thaimaalaiset kansalaisaktivistit ovat organisoineet rauhanomaisen kävelyprotestin Tharnmasartin yliopistolta aina Khon Kaeniin saakka, kertoo The Nation -lehti.

Kävelyprotestilla halutaan tuoda esiin Thaimaan paikka paikoin aika kivikautisia yhdistymis- ja kokoontumisvapautta koskevia lakeja ja niistä aiheutuvia onglemia. Nytkin piti ihan oikeuden päätöksellä selvittää, onko joukon ihmisiä laillista kävellä kaikessa rauhassa Khon Kaeniin?

Päätöksessään hallinto-oikeus toteaa että vähän suuremmankaan joukon käveleskelyssä ei ole mitään lain vastaista ja ilmoittaa, ettei Thaimaan poliisilla ole oikeutta puuttua kävelijöiden matkantekoon millään tavalla, ellei suoranaisia järjestyshäiriöitä ilmene. Sen sijaan poliisia kehotettiin varautumaan etenkin pienimmillä paikkakunnilla tällaisen ”massaliikuntatapahtuman” tuloon mm. liikennettä ohjaamalla aina 17.2. saakka, jolloin porukka toivottavasti on jo päässyt Khon Kaeniin.

Poliisia oikeudenkäynnissä edustaneet juristit olivat päätökseen kovasti tyytymättömiä ja kertoivat lehdistölle poliisin palaavan asiaan, mikäli joukkomielenosoittajat rikkovat lakeja taipaleensa aikana.

Tässä We Walk -ryhmäläisiä kävelemässä oikeustalolle. Kuva: People GO -ryhmän Facebook -sivulta.

Tässä We Walk -ryhmäläisiä kävelemässä oikeustalolle. Kuva: People GO -ryhmän Facebook -sivulta.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: