Thaimaalaisten tahdonilmaukset vapaiden vaalien puolesta alkavat saada yhä intensiivisempiä muotoja.

Thammasatin yliopistolla näemmä puuhataan kaikenlaista mielenkiintoista. Ellei siellä keskustella Bangkokin saasteista, niin sitten osoitetaan mieltä vapaiden vaalien puolesta. Thaimaan mediassa vähälle huomiolle jäänyt Reutersin uutinen kertoo mielenosoituksesta, jonka aikana mielenosoittajat pukivat päälleen kovasti pääministeri Chan-o-chan näköiset Pinocchio -naamarit ja kutsuivat tätä valehtelijaksi kenraalien ilmoitettua jälleen uudesta vaalien aikataulusta. Viimeisimpien tietojen mukaan Thaimaassa olisi seuraavat vaalit vasta vuonna 2019. Jos vielä silloinkaan.

Mielenosoituksia on järjestetty eri puolilla Thaimaata viime viikkoina ja myös Thaimaansuomalainen on aiemminkin niistä kertonut mutta aivan näin pitkälle ei väkijoukkojen tahdonilmauksissa olla aiemmin menty.

– Nyt riittää valehtelu. Diktatuurin aika on ohi. Nyt on ihmisten aika. Meidän täytyy äänestää jo tänä vuonna, meuhkasi tilaisuudessa noin 300 -päiselle kansanjoukolle puhunut Sirawith Seritiwat, joka kutsui naamarinsa nukkehahmoa pääministerin etunimen mukaan Yuth-noccioksi. Pinocchion tarinassahan pojan nenä kasvaa aina tämän valehdellessa, kuten suomalaisetkin hyvin tietävät.

Mielenosoittajia Thammasatin yliopistolla lauantaina 24.2.2018.

Mielenosoittajia Thammasatin yliopistolla lauantaina 24.2.2018.

Kolmea sormea mielenosoittajat pitivät ylhäällä muistuttamassa kolmesta johtavasta vaatimuksestaan:

1. Vaalit on järjestettävä vielä tämän vuoden aikana.
2. Diktatuurin on päätyttävä.
3. Demokratia on saatava takaisin.

Paikalla järjestystä valvomassa ollut noin 100 -henkinen poliisiosasto ei juurikaan puuttunut tapahtumien kulkuun.

Hallituksen tiedottaja totesi mielenosoituksista ainoastaan sen, että hallituksella on täysi luottamus poliisin kykyyn ylläpitää järjestystä joukkotapahtumien aikana. Pääministeri itse oli aiemmin edellisellä viikolla todennut, että “opiskelijoiden tulisi mieluummin keskittyä opintoihinsa kuin kuvitella kykenevänsä muuttamaan koko maata”. Tiistaina 27.2. pääministeri uudisti lupauksensa vaaleista “viimeistään helmikuussa 2019″, kertoi Channel NewsAsia varhaisaamun uutisissa tänään keskiviikkona.

Mielenosoittajien mukaan protesteja on oleva joka lauantai pitkälle toukokuuhun niin Bangkokissa kuin muissakin maan provinsseissa ja 19.-22.5. on tarkoitus järjestää suurmielenosoitus, sillä silloin Thaimaan sotilashallitus tulee olleeksi vallassa neljä vuotta.

Paikalla olleet poliisit tarkistelivat silloin tällöin henkilötodistuksia. Siinä kaikki.

Paikalla olleet poliisit tarkistelivat silloin tällöin henkilötodistuksia. Siinä kaikki.

Share →
%d bloggers like this: