+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayalaiset yökerho- ja baarialan yrittäjät kokoontuivat yhteiseen tiedotustilaisuuteen (pikkukuva) kiistääkseen voimakkaina vellovat huhut, joiden mukaan he maksaisivat poliiseille lahjuksia välttyäkseen ylimääräisiltä ratsioilta ja voidakseen pitää paikkojaan auki pidempään kuin laki sallii.

Näitä huhujahan on liikkunut Pattayalla, Phuketissa ja muuallakin turistialueilla niin kauan kuin Thaimaan Suomalainen on ilmestynyt, mutta Club Onen ratsian jälkeen on sosiaaliseen mediaan ilmestynyt valokuvia, joissa epäilyttävästi Chonburin poliisipäällikkö Kittanate Thanananthavisin näköinen poliisi ja ryhmä muitakin lainvalvojia istuu syömässä nimeämättömässä ravintolassa.

Syödähän toki pitää jokaisen ihmisen, mutta kun kuvan yhteydessä julkaistiin vielä kuva paperilappusesta, jossa on tuttujen yökerhojen ja baarien nimiä sekä niiden perässä lukuja 9.000-30.000 väliltä, niin ainakin nettikansan mielestä luvut esittävät niitä kuukausittaisia rahamääriä, jotka paikoista poliiseille lahjuksina maksetaan. Sekä poliisi että paperilla esiintyvät yö- ja iltaviihdepaikat kiistävät tämän ehdottomasti.

Poliisit keskustelemassa ravintola- ja baariyrittäjien kanssa tulevan turistikauden pelisäännöistä työlounaan merkeissä.

Ilmeisesti joku on vain huvikseen kirjoitellut tuttujen yökerhojen nimiä paperille ja raapustanut jonkun summan niiden perään?

Kuvaa baarien ja yökerhojen pitäjät selittivät tiedotustilaisuudessa 24.10. sillä, että poliisit olivat paikalla ainoastaan kertomassa alan yrittäjille poliisin toimintatavoista ja säädöksistä uuden turistikauden alla, jotta kaikki olisivat ikään kuin samalla sivulla sitten, kun turisteja alkaa taas tosissaan tulla. Paperin kerrottiin yksiselitteisesti olevan väärennös.

Ts. joku on huvikseen väärentänyt tuttujen yökerhojen nimiä paperille ja raapustanut jonkun summan niiden perään?

Selvitysten jälkeen seurasi Thaimaalle niin tyypillinen uhkailujakso, jonka aikana ilmoitettiin, että jokainen, joka julkaisee vastaavanlaisia kuvia ja aiheettomasti syyttää pattayalaisia alan yrityksiä lahjonnasta, tulee joutumaan oikeuden edessä vastaamaan syytöksiin Thaimaan ankarien defamation -lakien perusteella. Suomessa vastaava lainkohta käsittänee julkiseen herjaukseen liittyviä asioita.

Tämä paperi on kai sitten väärennös. Joku lie huvikseen kirjoitellut noita nimiä ja summia tälle paperille, jonka alkuperä on tuntematon.

Pattaya Nightlife Business Associationin pj. Lisa Hamilton huomautti osan kohutulla paperilla esiintyvistä nimistä olevan paikkoja, jotka ovat sulkeneet ovensa pandemian aikana ja osa nimistä oli muuten vain vanhentuneita. Tämä todistaa hänen mukaansa paperin väärennökseksi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: