+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tulin joskus luvanneeksi, että se kuukausittainen lukijamäärien laskeminen loppuu, mutta kun nyt tällainen merkkipaalu on ohitettu, niin pakkohan siitä on ihan julkisestikin riemuita. On tutkittu asia, että tehdessään päätöksiä kesälomiensa suhteen ihmiset tulevat samalla tehneeksi päätöksiä myös talvilomansa pituudesta. Kuinka paljon vuosilomasta vietetään kesällä ja kuinka paljon sitä jätetään talveksi? Ilmeisesti nämä ihmiset kesälomiensa aikana ehtivät suunnittelemaan yhdessä tulevan talven lomiaan ja Thaimaan tilannetta kohtaan tunnettu mielenkiinto näkyy nyt meillä heinäkuun lukijamäärissä. Mene ja tiedä.

Oli niin tai näin, niin Thaimaan Suomalaista käytiin heinäkuun 2021 aikana lukemassa huimat 164.880 kertaa, mikä on suorastaan murskaava uusi kuukausiennätys. Kiitos kaikille mukana olleille. Tämä on jotain aivan käsittämätöntä.

Kolikon kääntöpuoli on sitten se, että meille tulevan asiattoman tai täysin asian vierestä menevän postin määrä on kasvanut kovasti. Kun ylläpidolta lähetettiin meille tarkastettavaksi ensimmäisen kerran lukijapalautetta, jossa joku hallituksen tai CCSA:n tekemä päätös oli jotenkin onnistuttu kääntämään meidän syyksemme, oli minun vaikea uskoa korviani. Se ensimmäinen meni jotenkin niin, että kun me olimme uutisoineet joidenkin terveysviranomaisten tekemästä päätöksestä, niin lukijapalautteen lähettäjän mielestä oli meidän syytämme, kun jossain Khon Kaenissa ei jollain terveysasemalla ollut päivystävä lääkäri paikalla, vaikka meidän uutisessamme oli lukenut, että on. Toisessa huomautettiin siitä, että Hua Hinissä oli ollut erilaiset rekisteröitymislomakkeet kuin julkaisemassamme kuvassa ollut lomake.

99 % teistä lukijoista kyllä tietää, että jos me uutisoimme Thaimaan virallisessa lehdessä julkaistun uuden lain tai viranomaisohjeen esimerkiksi Immigrationin toimipisteille kautta maan, niin meillä ei ole mitään mahdollisuuksia varmistaa, että kaikkialla kautta koko Thaimaan aletaan sillä sekunnilla tai ylipäätään ikinä toimia annettujen ohjeiden mukaisesti. 160.000 lukukertaa on kuitenkin sellainen määrä, että mikäli vain yksi prosentti käsittää lukemansa jotenkin väärin, niin se tekee jo 1.600 väärinkäsitystä kuukauden mittaan. Mikäli tästä prosentista ainoastaan yksi prosentti lähettää meille raivoisan vastineensa, niin meille se tarkoittaa törkypostia suurin piirtein jokaisena työpäivänä.

Saamastamme törkypalautteesta huolimatta julkaisemme edelleen maksutta suomalaisten luettavaksi niitä Thaimaassa säädettyjä lakeja ja viranomaissäädöksiä, jotka vaikuttavat suomalaisten matkustamiseen tai elämiseen Thaimaassa. Asiattomia palautteita emme sen sijaan vaivaudu julkaisemaan. Thaimaan Suomalainen ei ole mikään Suomi24 -keskustelupalsta.

Luetuimmat jutut heinäkuussa olivat Chonburin provinssiin laajennettua ulkonaliikkumiskieltoa koskenut 19.7. julkaisemamme

Pattayallekin ulkonaliikkumiskielto

ja hyvänä kakkosena sitten kymmenen päivää edellistä aiemmin julkaistu juttu Suvarnabhumin lentokentän uuden terminaalin uusiokäytöstä otsikolla

Suvarnabhumin lentokentän uusi terminaali kenttäsairaalaksi

Kolmanneksi päässyt artikkeli oli omiaan selventämään minullekin, mitä se TAT:n kehittelemä laatuturismi Thaimaassa tarkoittaa. Siinä ei näemmä köyhiä thaimaalaisia tarvita, kun Phuketin matkailuasioita pannaan kuntoon.

Phuket suljetaan thaimaalaisilta

Olen aina koittanut vältellä kaikenlaisten ylisanojen, kuten uutispommi, käyttämistä näissä pääkirjoituksissa, mutta jos kuukauden viimeisenä päivänä julkaistu juttu kiipeää koko kuukauden lukijamäärätilastoissa kolmanneksi, niin millähän sanalla sitä oikein osaisi kuvailla? Gizmo jo ehti kertoa, että Suosikin entinen päätoimittaja Jyrki Hämäläinen olisi ehkä kirjoittanut jostain superturbomegajymyjutusta?

Tulin viime kuussa tällä samalla paikalla kehuneeksi Suomen juhannusta kaikista juhlista ylivoimaisesti parhaana, mutta täytyy myöntää, että heinäkuun helteet kyllä panivat sille kovasti kampoihin. Oli kv. suurmarkkinoita aivan meidän toimituksen vieressä ja olufestivaaleillakin käytiin Lahden satamassa. Sitten oli se viikonloppu Perniössä. Uimassa on käyty ahkeraan tuossa lähistöllä sijaitsevalla Joutjärven uimarannalla ja suomalaisten jäätelöiden kirjoon olen saanut tutustua aivan laidasta laitaan. Aina löytyy uusia makuja ja ennen kaikkea niiden yhdistelmiä.

Monet teistä ovatkin minulle sanoneet, että “Suomen kesää ei voita mikään”.

Oikeassa olette.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: