+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sunnuntain ja maanantain (1.-2.5.) välisenä yönä alkanut joukkoevakuiointi tehtiin savun alettua täyttää hotellin käytäviä.

Ja ennen kuin kukaan alkaa tarkemmin muistella tai googlata, niin kyllä, kyseessä on sama hotelli, jossa tulipalon uhreina kuoli yli 100 ihmistä vuonna 1997. Silloin hotelli toimi eri nimellä, The Royal Jomtien Resort Hotel, mutta rakennus on edelleen se sama. Nyt evakuioitujen ihmisten mukaan hotellin palohälytysjärjestelmä ei nytkään toiminut. Vuonna 1997 hälytysjärjestelmiä ei edes ollut.

Alla on videokuvaa heinäkuun 1997 hotellipalosta. Videon nähdäksesi sinun tulee rekisteröityä sitä katsomaan YouTubeen, sillä se on ns. K-18 -video.

Pelastusyksiköt saivat tällä kertaa hälytyksen sunnuntaina 1.5. klo 23.00. Paikalle tulleet palokunnan yksiköt näkivät hotellin sisätiloista tulevan savua pihalle, jonne hotellin henkilökunta oli jo saanut tuotua turvaan hotellin asukkaina olleet yli 100 turistia. Paloa tutkittaessa saatiin selville savun tulevan hotellin keittiöstä, mutta liekkejä siellä ei näkynyt.

Hotellin asiakkaat kertoivat, ettei minkäänlaista muuta palohälytystä koskaan tullut kuin ainoastaan hotellihuoneen oven taakse ilmestynyt huolestuneen näköinen henkilökunnan edustaja. Henkilökunta kyllä sai vuolaat kiitokset nopeasta ja tehokkaasta toiminnassaan evakuointitilanteessa.

Hotellin johto lupasi maksaa korvauksia tapahtuneesta kaikille niitä pyytäville ja ottaa selvää, mitä vikaa hotellin palohälytysjärjestelmässä oli. Samassa yhteydessä toki huomautettiin, että kaikki kärsityt vahingot olivat pelkästään omaisuusvahinkoja.

Suurkeittiön liesituuletin se siellä kärysi ilmeisesti puhdistamattomuuttaan. Liekkejä ei näkynyt.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: