+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Yksityisellä pysäköintikiellolla tarkoitetaan pattayalaisyritysten tapaa asettaa muovikeila tai vaikka tuoli estämään pysäköinnin kauppaliikkeensä tai baarinsa eteen yleisellä kadulla.

Tämän saivat tuta karvaasti Pattayan Soi 6 varrella toimivat yrittäjät poliisien tultua keräämään pois kaikki kulkua ja pysäköintiä haittaavat jalkakäytävien mainoskyltit, pysäköintiä estämään asetetut keilat ja tuolit sekä kaiken muun sellaisen materiaalin, mikä ei kaduille ja jalkakäytäville kuulu. Toimeen tartuttiin kaupungintalolle tulleiden lukuisten valitusten johdosta.

Vaikka Soi kutosella onkin Pattayalla tietynlainen maine “sinä oikeana Pattayan ilokatuna”, niin on syytä muistaa soin kakkoskadun puoleisessa päässä sijaitsevan mm. suuren Bangkok Bankin konttorin, jonka omat pysäköintitilat eivät läheskään aina pankkipäivinä riitä kaikille asiakkaille, vaan pysäköintipaikkoja lähdetään hyvin usein hakemaan Soi kutoselta. Edelleen Soi 6 on lyhin mahdollinen reitti ko. pankista rantakadulle ja takaisin kohti ydinkeskustaa.

Jalkakäytäville ja kadulle pystytetyt mainoskyltit saivat lähteä…

Lyhyesti sanottuna Soi 6 on tärkeä kulkuväylä aivan asiallisissa merkeissä liikkuville ihmisille päiväsaikaan ja siksi kaikki liikennettä häiritsevät härtsäkkeet nyt siivottiin pois ihmisten tieltä.

Poliisimajuri Jeerawat Sukhontasap kertoi kaiken siivotun materiaalin löytyvän Pattayan kaupungintalon tiloista ja että niiden omistajat voivat hakea tavaransa 2.000 bahtin (n. 55 €) sakkoa vastaan. Sakon perusteena on vuonna 1992 säädetty laki yleisten katujen ja teiden hoidosta, siisteydestä ja järjestyksestä.

Jeerawat korosti, että kaikenlainen pysäköinnin ja liikenteen haittaaminen kaduilla ja teillä on lailla kiellettyä. Ei ainoastaan Pattayalla, vaan kaikkialla Thaimaassa.

…ja saman kohtalon kokivat pysäköintiä estämään kadulle asetetut muovikeilat, tuolit sekä pöydät.

Takavuosilta muistetaan Jomtienin puolella tehdyn vastaavanlaisia siivousoperaatioita ainakin Soi Welcomella ja Jomtienin rantakadun Soi nelosella. Silloin poliisi tyytyi jakelemaan siirtokehoituksia takavarikointien sijaan.

Tiedossa ei ole, aikooko poliisi jatkaa näitä katujen siivoamisia vai oliko kyseessä ainoastaan Soi kutosen varrella toimiville toisinaan hyvinkin epämääräisille yrittäjille annettu “luunappi”.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: